Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kouč Modrý: Najdeme vždy něco negativního, co nás porazí, musíme být lepší

Do nečekané krize zabředli hokejisté Českých Budějovic. Po suverénním vstupu do sezony, kdy ve třech zápasech neztratili ani bod při celkovém skóre 14:5, získali z dalších pěti utkání jediný bod. Nedávají góly a sami hodně inkasují. Kouč Jaroslav Modrý po úterním utkání v Liberci, kde Motor prohrál vysoko 1:6, nabádal tým k lepšímu přístupu, aby každý z hráčů tvrdě pracoval a přispěl svým dílem k utnutí nepovedené série.

Jihočeši podlehli stejným výsledkem už v neděli v Pardubicích, ale bývalý skvělý obránce neměl z obou duelů pocit beznaděje. „Jsou to teď dva zápasy po sobě, kdy jsme nebyli odměněni za naši práci. Špatný začátek, dáme soupeři 24 střel jen v první třetině, to je až neuvěřitelné. Nevím, zda nejsme připravení... Musíme ale nastoupit líp. Paradoxně jsme měli větší gólovky než domácí. Máme tři samostatné nájezdy a nejsme schopni z nich vytěžit alespoň jeden gól. Když se ten zápas láme, najdeme vždy něco negativního, co nás porazí. Musíme být lepší,“ řekl Modrý novinářům.

Jihočeši si nepomohou ani v přesilovkách. „Není tam střelba, pořád tam vymýšlíme něco geniálního, ale musíme to zjednodušit. Nejsme vůbec produktivní. Teď je to pět zápasů po sobě, co jsme dali jeden jediný gól. S tím pak těžko vyhraješ. Jak chceš vyhrávat zápasy, když dáš jediný gól a nejsi vůbec produktivní? Přitom šance si vytvoříme. Ale musíme si dát záležet na těch malých detailech,“ zdůraznil Modrý.

Připustil, že mužstvo se musí naučit vyrovnat s překážkami i po psychické stránce. „Je samozřejmě jednodušší přijít na trénink, když jsi vyhrál tři zápasy po sobě, být veselý a poskakovat. Ale je třeba se to naučit i z té druhé strany, když se nedaří. Je to součástí růstu toho hokejisty i celého týmu. My to teď musíme zase nastartovat tím, že změníme ten zápas nějakou obětavostí. Tím, že někde zablokuješ střelu a necháš si u toho vymlátit zuby, ale musíš tam nechat úplně všechno. Pak to nějak zlomíš a zase se to rozjede. Teď to ale musí bolet. Musí to bolet při tréninku i potom při zápase. Je třeba si vzít pracovní helmu a boty a pracovat, dřít. Jinak to nezlomíme,“ prohlásil Modrý.

Na Tygry Motor nestačil, prosadil se jen Šedivý

Čekání na výhru se prodlužuje, Motor podlehl Liberci vysoko 1:6. Domácí se dostali do vedení v první třetině po Birnerově trefě. Na Balinskisův gól zareagoval ve 35. minutě právě z Liberce zapůjčený Jakub Šedivý, jenomže po nešťastném odrazu se...

 

Rád by viděl i lepší komunikaci uvnitř mužstva. „Pořád mezi sebou mluvíme, ale určitě i tohle může být lepší. A musí to být lepší, pořád je to málo. Jsem si toho vědom. Nabádám, učím, ale vede k tomu nějaká cesta. Máme v týmu plno kluků, kteří se zatím jenom schovávají. Nevím, zda je v tom ta česká nátura, ale tady prostě musíš jít do boje. Chlap proti chlapovi a potřebuješ to vybojovat. My pořád chceme s něčím vyčůrat, to nejde. Tohle nejde brát zkratkou, v mojí knížce žádné zkratky nejsou,“ uvedl Modrý.

„Mladí kluci musí přinést elán, energii, nasazení, bojovnost, mluvit na střídačce i v kabině. Pořád ještě hledáme správné vazby a podobně. I já jsem udělal nějaké chyby a musím se z toho poučit, je třeba jít dál. Je určitě lepší, když nás něco takového potká teď než pak na konci sezony,“ doplnil Modrý.

Ohledně možnosti zapojení zkušeného útočníka Michala Vondrky, jenž s týmem trénuje, neprozradil nic nového. „Zatím se to nikam neposunulo. Ani bych ho do takové situace nechtěl tahat. Samozřejmě je to ale kluk, který má svou sílu a pomůže jen svou personou, když si sedne do kabiny a na střídačku. My ale nemůžeme hledat pomoc nikde vedle. My si tu pomoc musíme najít sami, musí vyjít od nás a z našeho týmu. Ti kluci nejsou špatní hokejisté, jsou naopak dobří, jak ukázala minulá sezona, ale musíme to udolat, vyhrát 1:0 nebo 2:1, musíme jít z malých detailů a hrát zodpovědněji,“ řekl Modrý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Modrý, Jaroslav Modrý, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice, Michal Vondrka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouč Modrý: Najdeme vždy něco negativního, co nás porazí, musíme být lepší  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.