Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jistý Strmeň a dvougólový Vopelka. Motor bere tři body proti Hradci

Ve sváteční den Motor vyrazil k rivalovi do Hradce Králové. Jihočeši sice nebyli střelecky tolik aktivní jako domácí, mohli se ale opřít o oslavence Jana Strmeně, který pochytal více než čtyřicet soupeřových střel! Dvě branky (včetně té vítězné) pak přidal Lukáš Vopelka. Motor si tak do tabulky připisuje důležité tři body.

Domácí Mountfield nastoupil do utkání velmi aktivně, co se pohybu a střelecké aktivity týče. Jan Strmeň, který v den svých narozenin naskočil do branky, ale úvodní pokusy bez vězších problémů pochytal a držel hradecké útočníky zkrátka. Naopak Motor se do útoku pouštěl spíše sporadicky a příliš šancí v úvodních dvaceti minutách neměl. Budějovický strážce svatyně společně s kolegy z obranných řad ustál také dvě oslabení. Díky tomu se tak šlo do kabin za nerozhodného a bezbrankového stavu.

Po minutě hry ve druhé třetině dostal možnost první přesilové hry také Motor. Netrvalo to vůbec dlouho a Jihočeši šli po přesné trefě Stuarta Percyho do vedení. Hradec se v následujcíích minutách snažil o odpovědět, snahu mu však znemožnilo další vyloučení z jeho řad. V početní výhodě pak ujel soupeřově obraně Dzierkals, ale nezakončil tak, jak by potřeboval. Ve vylučovaní se potom pokračovalo. Českobudějovičtí pykali hned za dvě provinění, dvounásobnou početní převahu Východočeši ještě neproměnili, tu standardní již ano. Radovan Pavlík šikovně tečoval před brankou a nedal Strmeňovi prostor reagovat. Jenže Českobudějovičtí zvrátili vedení ještě jednou na svou stranu. V posledních sekundách periody využil šikovného odrazu kotouče Lukáš Vopelka a vrátil svému týmu vedení.

Oproti dvěma předchozím třetinám začala ta poslední v poměrně vlažném tempu, brankáři v prvních minutách moc práce neměli. Motor mohl využít až dvou po sobě jdoucích zaváhání královéhradecké obrany. Přečíslení tři na jednoho nejprve v branku nepřetavil Pech, chvíli po něm neuspěl ani zakončující Jakub Valský. Mountfield byl sice v zápase střelecky aktivní, jeho produktivita ale nebyla optimální. V posledních minutách pak navíc do prázdné branky skóroval jak Lukáš Pech, tak Lukáš Vopelka. Oba tak potvrdili vítězství na půdě Mountfieldu.

Mountfield HK – HC Motor České Budějovice 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 33. R. Pavlík (Blain, Okuliar) – 23. Percy (Pech, Čachotský), 40. Vopelka (Hanzl, Čachotský), 58. Pech (Dzierkals), 60. Vopelka (Přikryl). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Komárek, Lhotský. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci:4 402 . Střely na branku: 42:19. Průběh utkání: .

Mountfield: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Marcel, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Piegl – Doležal, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Pilař, Okuliar – Perret, Lalancette, Jergl – Moravec, Štohanzl, Kel. Klíma.

Motor: Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Dzierkals, Pech (A), Gulaš (C) – Čachotský, Hanzl, Valský – Koláček, M. Toman, Přikryl – Karabáček, Vopelka, Tomeček.

Ohlasy po zápasu:

Tomáš Martinec (trenér Hradce Králové): „Byl to bojovný, urputný zápas s velkým počtem soubojů a maximálním nasazením z obou stran. Rozhodla naše neproduktivita, výborný brankář Budějovic a speciální týmy ve druhé třetině. Nevyvarovali jsme se vyloučení a Budějovice mají v přesilovkách skvělé hráče, kteří nás dvakrát potrestali. My jsme ze sedmi přesilovek dali jenom jeden gól.“

David Čermák (trenér Českých Budějovic): „Byl to pro nás velmi těžký zápas, Hradec nás přehrával. Naštěstí jsme v první třetině nedostali gól a ve druhé využili přesilovky. To nám strašně pomohlo, tým se uklidnil. Hradec byl sice lepší a měl víc šancí, ale my jsme podali velmi obětavý výkon a v zápase nás udržel vynikající gólman.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, hradec králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jistý Strmeň a dvougólový Vopelka. Motor bere tři body proti Hradci  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.