Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Udělám všechno pro to, abychom byli úspěšní, říká posila Jan Ordoš

Další posilou českobudějovického Motoru je útočník Jan Ordoš. Ten přichází z Liberce, kde strávil několik sezon. Šestadvacetiletý křídelník má mimo jiné za sebou i zajímavou štaci ve švédské nejvyšší soutěži a nyní přichází na jih Čech, aby Českým Budějovicím pomohl v dalším ročníku extraligy k dobrým výsledkům.

Hokejisty Českých Budějovic posílí Ordoš, Kubík, Harris, Beránek a Doudera

Dres hokejistů extraligových Českých Budějovic budou v příští sezoně oblékat útočníci Jan Ordoš, Adam Kubík, Martin Beránek, Brant Harris a obránce Milan Doudera. Jihočeši o smlouvách s pěticí posil informovali na klubovém webu. Všichni se upsali...

Honzo, jak k přesunu z Liberce do Motoru došlo?
V Liberci mi končila smlouva a od ledna jsme řešili, co bude dál. V Liberci jsme se na pokračování ale nedohodli a dostal jsem nabídku z Motoru, která mi přišla zajímavá a s Jirkou Novotným jsme se tedy dohodli.

Představoval vám Jiří Novotný koncepci týmu?
Ano, říkal, kdo by měl přijít. Ještě nebyli ani oznámení trenéři, ale ta jeho nabídka se mi líbila. Dostal jsem smlouvu na dva roky. Navíc Budějovice jako město docela znám, takže nebylo moc o čem přemýšlet.

Měl jste na stole i další nabídky?
V průběhu toho roku se toho řešilo docela dost, takže ano, měl jsem. Ale jak jsem říkal, jsem moc rád, že jsem se rozhodl, jak jsem se rozhodl.

Sledoval jste závěr extraligy, ve kterém Motor bojoval o přežití?
Po očku jsem to sledoval. Tři kola před koncem základní části jsme vlastně hráli v Budějovicích a já už věděl, že příští sezonu tady budu působit, nebylo to úplně příjemné. Ale samozřejmě sem Motoru poté fandil a přál si, ať se té baráži vyhnou a sezonu zachrání.

Bavili jste se už s trenérem o vaší roli?
Ano, proběhly individuální pohovory a něco jsme si řekli. Samozřejmě vše ale bude záviset na mých výkonech.

Znáte v kabině některé kluky osobně?
Znám Jakuba Valského a Dominika Hrachovinu, se kterými jsem hrál v Liberci. Dříve jsem ale trénoval s kondičními trenéry v Budějovicích, takže jsem se s některými už měl tu možnost se setkat.

Kromě angažmá v Liberci máte za sebou i angažmá ve Švédsku, cenná zkušenost?
Bylo to první zahraniční angažmá a byla to obrovská zkušenost. Ta liga byla docela náročná,navíc docela dost jsme prohrávali, takže ta sezona nebyla vůbec jednoduchá. Jak jsem říkal, byla to velká zkušenost do dalších let. Bylo to jiné v mnoha směrech, co se týče bruslení, tréninků a dalších věcí. Všechno bylo úplně nové a jsem moc rád, že jsem to mohl poznat.

České Budějovice jsou druhým celkem v extralize, ve kterém budete působit. Jak se těšíte?
Je to pro mě nová výzva. Budějovice jako město znám dobře a moc se mi tam líbí, i to hrálo roli při rozhodování. Jsem na to zvědavý a moc se těším. Udělám všechno pro to, abych já i tým byli úspěšní.

Těch změn je poměrně dost, podobně tomu ale bylo i při té nedávné bronzové sezoně, může ale přeci jenom nějakou dobu trvat, než si to sedne?
Myslím si, že všichni chtějí, aby si to sedlo co nejrychleji. Nějaké změny ale nastat asi musely. Zatím to nemůžu moc hodnotit, ale věřím, že ta sezona bude co nejúspěšnější. Fanoušci Motoru jsou hladoví a zasloužili by si to. V Budějovicích byla vždycky skvělá atmosféra a jako soupeři se mi tam lehce nehrálo.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udělám všechno pro to, abychom byli úspěšní, říká posila Jan Ordoš  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.