Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Motor vynuloval Plzeň na jejím ledě

Velmi těsný zápas se odehrál ve třetím kole na plzeňském ledě. V zápise o utkání se objeví jen jedna branka. Tu vstřelil českobudějovický Mikuláš Hovorka a zaznamenal tak svůj první gól v sezóně. Brankář Dominik Hrachovina se zaskvěl čistým kontem. Motor tak po důsledném výkonu bere v Plzni všechny body.

Duel odstartoval Pour, jenž v situaci jeden na jednoho vypálil z mezikruží, avšak mířil těsně mimo. Později z první střílel ze stejného místa Adam a trefil Hrachovinu do ramene. Vzápětí se trhl po pravé straně Beránek, avšak tváří v tvář Hlavajovi minul. Když v posledních vteřinách úvodní části vypálil Lev z vrcholu levého kruhu do betonů brankáře Jihočechů, odcházelo se poprvé do kabin za neměnného stavu.

Prostřední dvacetiminutovku načali Jihočeši gólově. Valský vypálil přes obránce z levého kruhu a dorážkou uspěl na brankovišti Mikuláš Hovorka. Za vyrovnáním se hnal Holešinský, který zprava oslovil u levé tyče Hrabíka, ten protečoval těsně mimo. Podobně si vedl i Lev z osy hřiště a Pour z první z mezikruží. Naopak náskok svých barev mohl navýšit Gulaš od modré, Hlavaj tečovaný pokus vykopl betonem. Následně obdržel přihrávku na brankoviště Mertl, zkusil ještě kličku do bekhendu, ale byl Hrachovinovi příliš blízko.

Poslední dvacetiminutovku načal v přečíslení dva na jednoho Lev, Hrachovina udržel touš na svém rameni. Po chvilce si z druhé vlny najel na osu hřiště Mertl, jenže nemířil přesně. Pak se dokonce v oslabení trhl na pravé straně Pour, z kruhu ale našel jen lapačku Hrachoviny. Později obdržel k pravé tyči křižný pas Jansa, jenže mířil mimo. Dnešní střeleckou smůlu domácích následně dokonal Hrabík, který si na brankovišti našel předchozí pokus Rekonena z pravého kruhu, ale z první trefil jen dezorientovaného gólmana Motoru. Jihočeši tak ustrážili nejtěsnější vedení a zvítězili, což se jim na západě Čech podařilo teprve potřetí za posledních třicet duelů.

OHLASY PO ZÁPASU

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň):„Vyrovnané utkání. Nás bohužel sráží neproměňování šancí, dnes jsme jich navíc tolik ani neměli. Nepomohli jsme si ani v přesilové hře, měli jsme jich asi pět, to musíme lépe řešit. V zápase nám chyběl větší tlak do brány. Bohužel bez branky se nedá v utkání bodovat. Soupeř výborně bránil, ubojoval to, nezbývá mi, než jen pogratulovat.“

Ladislav Čihák (Banes Motor České Budějovice): „V Plzni žhavý led, domácí jsou na svém ledě velmi silní, navíc, když jsou podpořeni skvělými fanoušky. Mně nezbývá než poděkovat svému týmu, hráli jsme obětavě, navíc i naši fanoušci nás skvěle povzbuzovali, klukům pomáhali. Dnes se nám to sešlo, nedostali jsme gól v oslabení, skvěle zachytal Dominik Hrachovina. Nepropadli jsme ani ve hře pět na pět, všichni hráli zodpovědně. A pokud to hráči takto vydrží hrát celých šedesát minut, tak i takový zápas na 1:0 můžete vyhrát. Domácí nás ještě v závěru zatlačili, ale kluci vše skvěle zablokovali. Pro nás nesmírně cenné tři body.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky Hokej, motor, budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor vynuloval Plzeň na jejím ledě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.