Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ani Gulašův 600. bod v extralize k bodům Motoru nepomohl

, aktualizováno 8. října 2023, 23:32

Motor sehrál v Litvínově dramatický zápas, který rozhodně nenudil. Odešel z něj s prázdnou, litovat může především první třetiny, kterou prohrál 0:2, a také toho, že jakmile se dostal Vervě ve druhé třetině na dostřel, tak si domácí bleskově vzali zpět dvougólový náskok. Milan Gulaš svým gólem v posledním dějství snížil na 3:4 a zároveň docílil mety 600 kanadských bodů v extralize. Vyrovnat se Motoru už ale nepodařilo.

Litvínovu se povedla první třetina. V 5. minutě otevřel gólový účet zápasu Lukáš Válek, který dorazil Kirkovu střelu za záda Dominika Hrachoviny - 1:0. Hosté mohli snížit o pět minut později, kdy z mezikruží pálil Milan Gulaš, ale orazítkoval pouze horní tyč Tomkovy svatyně. Menší potyčka se poté strhla mezi Zemanem a Kubíkem, čímž si oba vysloužili dvouminutový trest. Poté Verva sehrála povedenou akci. Po Abdulově přesné nahrávce na pravou stranu vypálil Lukáš Válek z první a navýšil náskok chemiků - 2:0. Domácí tak po dvaceti minutách odcházeli do kabin spokojenější.

Ve 26. minutě hosté po ubráněném oslabení udeřili. Mikuláš Hovorka si najel do pravého kruhu a přesnou střelou propálil Tomka, který měl zcela zakrytý výhled - 2:1. Odpověď Litvínova na sebe nenechala dlouho čekat a domácí šli znovu do dvoubrankového vedení. Nicolas Hlava svižnou ranou po zákroku Hrachoviny vrátil Vervě náskok - 3:1. Ve 34. minutě měl velkou šanci na zvýšení skóre Andrej Kudrna, ale tváří tvář neuspěl. Nedáš, dostaneš. A ve vlastním oslabení překonal brankáře Litvínova zblízka Jan Ordos - 3:2. Jenže kuriózně hned o čtyři vteřiny později se na zimním stadionu Ivana Hlinky opět měnilo skóre. Po vhazování se dostal ke kotouči Ondřej Kaše, jenž střelou nedal brankáři Motoru žádnou šanci - 4:2. 

Osmatřicet vteřin potřeboval Motor ze třetí třetiny, aby snížil na rozdíl jedné branky. Milan Gulaš se zorientoval jako první před Tomkem a střelecky se prosadil - 4:3. Ve 45. minutě mohl skórovat Nicolas Hlava, který se natlačil před českobudějovického brankáře, ovšem Hlavova střela skončila výborným zákrokem Hrachoviny, který svůj tým podržel při životě. Blízko hattricku byl Válek, když na pravé straně z bekhendu mířil na branku, ale Hrachovina opět předvedl fantastický zákrok a zabránil litvínovskému útočníkovi ve vstřelení své třetí branky. Českobudějovičtí se v závěru ještě pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli při přesilové hře, ale Litvínov si svůj těsný náskok pohlídal až do sirény a připsal si osmou výhru v řadě. V dalším kole hostí Motor v pátek karlovarskou Energii.

HC Verva Litvínov - Banes Motor České Budějovice 
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Válek (Abdul, Kirk), 17. Válek (Abdul, Kirk), 27. Hlava (O. Kaše, D. Kaše), 34. O. Kaše (Kirk) - 26. Hovorka (Gulaš), 34. Ordoš (M. Beránek, Štencel), 41. Gulaš (Kubík, Gulaši). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:5, navíc Šalda 5 min. a do konce utkání, Baránek - Harris, Ordoš všichni 5 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5023.

Sestavy: Litvínov: M. Tomek - Demel, Zile, Jaks, Baránek, D. Zeman, Czuczman, Šalda - Koblasa, M. Sukeľ, A. Kudrna - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Kirk, Válek - Havelka, Gut, Jurčík. Trenér: Mlejnek.

České Budějovice: Hrachovina - Pýcha, Gulaši, Hovorka, M. Doudera, Vráblík, Štencel, Štich - Kubík, Harris, Ordoš - Gulaš, F. Přikryl, M. Beránek - M. Hanzl, Pech, D. Simon - Valský, Vopelka, Koláček. Trenér: Čihák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky České Budějovice, Motor, Litvínov, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani Gulašův 600. bod v extralize k bodům Motoru nepomohl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.