Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor nezvládl duel na Hané a odjíždí bez bodů

Motor v pátek nezískal proti Spartě žádné body po prohře 1:4 a napravit reputaci si tak chtěl v neděli v Olomouci. Budějovičtí sice dvakrát stav srovnali, ale nakonec svému soupeři podlehli v poměru 2:5. Trefy obstarali Jan Ordoš, který se trefil v této sezoně už potřetí v oslabení, a Pavel Pýcha. V posledním dějství se zranil Lukáš Pech, kterého museli odvézt na nosítkách.

Budějovičtí se v první minutě už museli bránit, když přímo před Hrachovinou nebezpečně zahrozil Nahodil. Na straně Motoru chtěl prověřit Konráda Štencel, jehož nabídku chtěl tečovat Kondelík. V šesté minutě se jihočeský brankář musel bránit proti pokusům Anděla a Pláška. Za pár sekund chyboval Kondelík v mezikruží vlastního pásma, což vystihl Macuh, leč hostujícího strážce branky neprostřelil. Na ledě se malinko přiostřilo po nešetrném zákroku Slovince Macuha na Pecha, který šel potrestat Beránek a oba tak putovali za katr. Motor poté okupoval území Mory a odpovědnost na sebe vzal Gulaš, Konrád si ale v poklidu poradil. Po pasu Hanzla to budějovický kapitán zkusil znovu, ale bekhendovým zakončením bránu minul. První nepoměr hráčů na ledě nastal v sedmnácté minutě a na trestnou lavici musel Štich. Nová posila Olomouce ze zámoří Karel Plášek v početní výhodě po perfektní cloně Silvestra Kuska prostřelila Hrachovinu. Domácí byli v prvním dějství aktivnějším týmem a po zásluze vedli 1:0.

V úvodní minutě se snažili o vyrovnání stavu Přikryl s Kondelíkem, ale neúspěšně. Budějovický gólman se musel činit v druhé části opět proti Macuhovi. Pár sekund nato byl blízko k prvnímu gólu Motoru Harris, ale kotouč skončil na Konrádově hrudi. Při vyloučení Gulašiho hráli Českobudějovičtí oslabení, což je doména Jihočechů v této sezoně. Po chybě v olomoucké obraně všem pláchl Jan Ordoš a krásným blafákem srovnal. Útočník Motoru zaznamenal svůj třetí zásah v početní nevýhodě, a celkově pátý v probíhajícím ročníku. Mužstvo z jihočeské metropole udeřilo už popáté v oslabení, což je řadí na první pozici celé soutěže. Vráblík poté dostal nabito na modrou čáru, ale jeho rána mířila vedle branky olomouckého brankáře. Pak ale hosté inkasovali vcelku smolný gól. Lukáš Anděl těsně za modrou čárou z pravé strany nahodil puk, který tečoval za Hrachovinu Jakub Navrátil.Velkou šanci na druhé vyrovnání měl Pech, ale na Konráda nevyzrál. Budějovičtí se ale po chvíli už radovat mohli. Od modré se o pokus zasadil Pavel Pýcha a puk se od Jakuba Siroty ke štěstí Motoru odrazil do sítě. Netrvalo to ale dlouho, a už domácí opět vedli. Z osy poslal pomalý pokus na Hrachovinu Jakub Orsava a následnou dorážku poslal do brány Lukáš Nahodil. Po druhé dvacetiminutovce šel Motor do kabin s výsledkem 2:3.

Olomouc zaváhala v rozehrávce, Jihočeši toho mohli využít, ale nestalo se tak. Olomoučtí své vedení navýšili. Jakub Sirota nahodil kotouč, který rukou tečoval Silvester Kusko až za bezmocného Hrachovinu. Při vlastním oslabení Kondelíkovi ujel po levé straně Kunc a minul. Poté na druhé straně stejně dopadl Harris. Téměř v polovině třetí části ale nešťastně upadl Lukáš Pech, přivodil si zranění a z ledu ho museli odvézt na nosítkách. Ideální příležitost na možné drama měli hosté při přesilovce, kterou ovšem využít nedokázali. Při hře Budějovic v šesti zpečetil vítězství gólem do prázdné brány Rok Macuh. Motor tak utkání na Hané nezvládl a utrpěl porážku 2:5.

HC Olomouc - Banes Motor České Budějovice 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Plášek ml. (Řezníček), 31. Navrátil (Anděl, Rašner), 36. Nahodil (Orsava, Rašner), 46. Kusko (Macuh, Kucsera), 59. Macuh – 26. Ordoš, 33. Pýcha (Kondelík, Vopelka). Rozhodčí: Šír, Obadal – Axman, Blažek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 526. Střely na branku: 26:15.

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Rašner, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Mareš – Orsava, Nahodil (A), Káňa – Bambula, Knotek (A), Kunc – Navrátil, Anděl, Plášek ml. – Kucsera, Macuh, Kusko

Banes Motor ČB: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Vráblík, Štencel, Hovorka, Doudera (A), Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš (C), Kondelík, F. Přikryl – M. Beránek, Pech (A), Koláček – Toman, Hanzl, Vopelka

Ohodnoť článek

Autoři | Foto redakce Banes Motor ČB

Štítky HC Olomouc, Haná, Lukáš Pech, Banes Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nezvládl duel na Hané a odjíždí bez bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.