Počasí dnes13 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Chceme, aby k nám jezdili soupeři neradi, říká Jakub Valský

Pátá domácí výhra v řadě! Dlouho to na jihu Čech vypadalo na gólově chudé utkání. Vše se však odšpuntovalo ve třetí části, kdy Motor nasázel do sítě Kladna čtyři zásahy a raduje se z výhry 6:3. O vítěznou branku zápasu se postaral v 51. minutě útočník Jakub Valský

Kubo, body opět zůstaly na jihu Čech, výhra 6:3. Jak byste utkání zhodnotil?
Vyhráli jsme, takže určitě super. Těžké utkání, soupeř hrál zarputile, bylo hodně soubojů a vyloučení. Jsme rádi, že jsme doma opět vyhráli.

Do zápasu jste vstoupili velmi aktivně, Kladno jste dostali pod velký tlak.
Říkali jsme si v kabině, že je potřeba do toho dobře vstoupit. Je škoda, že jsme nenavázali ve druhé třetině. Kladno jsme přestříleli, ale byla právě velká škoda, že jsme nepřidali ještě nějaký gól, kterým bychom odskočili více.

Vyjma pátečního klání v Třinci jste i v předešlých zápasech byli v úvodu vždy velmi aktivní. Je to tedy záměr týmu na soupeře vlétnout hned v úvodu?
Určitě, snažili jsme se je ihned dostat pod tlak. Měli jsme za úkol hodně střílet, tlačit se do brány a být aktivní v útočném pásmu. Je vždycky důležité dát rychle gól, poté se hraje úplně jinak.

Jihočeši nasázeli šest branek a berou tři body do tabulky

Českým Budějovicím nevyšel vstup do minulého zápasu, když v Třinci po první třetině prohrávaly o tři branky. Následně sice stahovaly náskok soupeře, body nakonec ale nezískaly. Svou reputaci si tak chtěly napravit v domácím utkání s Kladnem. V...

Kde se podle vás zápas lámal? Mohla to být branka Milana Gulaše na startu třetí části?
Samozřejmě to pomohlo, poprvé jsme v zápase vedli o více branek, takže určitě to byl jeden z klíčových momentů.

Utkání bylo velmi vyhrocené, řada strkanic. Motor s Kladnem svedl v posledních letech řadu důležitých bitev. Vnímáte mezi kluby nějakou větší rivalitu?
Já si myslím, že to nikdo takto nevnímá. My samozřejmě chceme hrát úplně jinde v tabulce, než být v dolních patrech. Rivalitu s Kladnem necítím. Je to pro nás zápas jako každý jiný.

Soupeře jste jednoznačně přestříleli. Je střelecká aktivita jednou z věcí, na které pracujete?
Dávali jsme málo gólů, myslím si, že stále dáváme. Říkáme si to tedy neustále, abychom byli střelecky aktivnější. Cítíme v kabině, že na střelbě musíme přidat, abychom gólů dávali více. Je potřeba se cpát před brankáře, nebát se dostat do těch prostorů, odkud padají branky. Myslím si, že se to trošku zlepšilo, ale je potřeba v tom pokračovat.

Pátá výhra na domácím ledě v řadě. Stává se z Budvar arény nedobytná pevnost?
Já doufám, že to ještě několik zápasů protáhneme. Chceme, aby k nám jezdili soupeři neradi a neodváželi si žádné body. Tabulka je vyrovnaná a brát body doma je klíčové.

V posledních duelech působíte ve formaci s mladíky v týmu. Jak si zvykáte na roli toho nejzkušenějšího ve formaci?
Mám takovou roli, je to pro mě nové, ale přijmul jsem to. Snažím se klukům hodně toho předat, pomoct jim a uklidnit je v některých situacích. Chceme být aktivní, nebát se hrát, vyhrávat osobní souboje, abychom týmu pomáhali.

V neděli se vám dokonce podařilo se střelecky prosadit. To jistě celé formaci vždycky pomůže.
Určitě jo. Jak říkám, kluci jsou mladí. Takové věci jim samozřejmě pomůžou, začnou si více věřit a může to pomoci k tomu, že se nám třeba začne ještě více dařit. Jsme tam od toho, abychom udělali rozruch, brát soupeři síly a být nepříjemní na ledě.

První polovinu základní části v pátek zavíráme v Pardubicích, tedy na ledě lídra tabulky a velkého aspiranta na titul. Na domácím ledě jste si však ukázali, že jde proti nim uspět a zvítězili jste.
Samozřejmě to bude velmi těžký zápas. Pardubice hrají nahoře, mají fazónu, ale my tam pojedeme s tím, že tam chceme uspět. Našim hokejem jim to budeme chtít znepříjemnit. Věřím, že když budeme hrát poctivě jako v posledních době, tak odsud můžeme odjet s body.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Jakub Valský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme, aby k nám jezdili soupeři neradi, říká Jakub Valský  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.