Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zápas, kde Motoru nevyšlo vůbec nic. Jihočeši doma prohráli s Libercem

Dle očekávání v souboji mezi sousedy v tabulce - Motorem a Bílými Tygry z Liberce - měl být k vidění vyrovnaný hokej. Předpoklady někdy ale totálně nevyjdou a z utkání, ve kterém jim vyšlo takřka vše a domácím téměř nic, berou všechny body severočeští hokejisté.

Oba soupeři si dali dostaveníčko po pěti dnech a nejeden fanoušek byl zvědavý, zda-li hráči budou servírovat pálivou krmi s přídavkem chilli, neb v předchozím klání v Liberci létaly z hokejové pánve kapky rozpáleného oleje.

Úvod ale stran disciplíny připomínal raut vídeňské hochklasse a (pro domácího diváka bohužel) z jihočeského pohledu se poměrně rychle začala servírovat bramboračka. Ve 3. minutě unikl jihočeské obraně Martin Faško-Rudáš, Strmeň tentokrát kryl. Liberečtí číšníci od úvodu kmitali mnohem rychleji než ti budějovičtí a svou převahu poměrně brzy přetavili v naplněné kasírtašky. První gól vsítil v 9. minutě Oscar Flynn, jenž pláchl Douderovi a ukázkově zakončil bekhendem pod horní tyč - 0:1. O minutu později mohl náladu fanouškům osladit Koláček a pokud by ho nevychytal sám Král ve svatyni Severočechů, neradovali by se na druhé straně šelmy z Liberce po střele Michala Ivana - 0:2.

Pokud si jak bravek na neckách opařené tribuny myslely, že horší úvod zápasu si nelze představit, hosté je rychle vyvedli z omylu. V 15. minutě Flynnovu pobídku od modré čáry umně ztečoval do branky Adam Najman (0:3) a notnou dávku octa do pojizerského kysela přilil a Jihočechům naservíroval Martin Faško-Rudáš, jenž zvyšoval na 0:4 po kombinaci do prázdné brány. Zbytek třetiny dohráli Jihočeši v totálním útlumu a při odchodu do kabin se z tribun ozýval na budějovické poměry nezvyklý pískot...

Od druhé třetiny u stolu na pohřební hostině vystřídal Jana Strmeně Dominik Hrachovina a toho ve 21. minutě rychle přivítal brankou z úniku 2 na 1 Oscar Flynn - 0:5. V rychlém sledu se mihly chody v podobě šancí Kondelíka, Rychlovského a Gulaše, pak se ale tempo hry uklidnilo a začal se podávat ospalý odpolední čaj. Z letargie Motor nedostaly ani dvě přesilové hry. Před druhou třetinou nicméně Jihočeši notně přiložili do kamen a vytvořili si mohutný tlak s množstvím brankových příletostí, liberecký papiňák ovšem neexpledoval zásluhou spolehlivého pojistného ventilu Daniela Krále!

Měla-li třetí třetina býti pouhou bezstarostnou after-party, roztrhali Severočeši předpoklady nadranc. Ostrou jízdou na pomyslném půlnočním baru mezi 47. a 50. minutou navýšili skóre na hrozivých 0:8 Michal Bulíř, Martin Faško-Rudáš a hattrick kompletující Oscar Flynn.

Publikum sestávající z 6 251 diváků (byť někteří se tou dobou již nacházeli v jiném lokále) pochopilo, že koupel v této kádi medu si hráči Motoru rozhodně neužívají, a začalo hnát svůj tým aspoň za jedním kýženým úspěchem. Ten se dostavil v 57. minutě, kdy se přesně pod břevno trefil Dominik Simon. Fanoušci tedy nakonec opouštěli "Budvarku" nikoli v opojení, ale rovnou s kocovinou na hřbetě, a vědomím, že na účtence svítí astronomická cifra 1:8!

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky motor, české budějovice, hokej, liberec

Zápas, kde Motoru nevyšlo vůbec nic. Jihočeši doma prohráli s Libercem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.