Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Další přestřelka Motoru body nepřinesla

Po střelecky nevydařeném zápase proti Mladé Boleslavi připravili českobudějovičtí i litvínovští hokejisté všem sledujícím gólovou přestřelku. V zápase, který vítěze posunul do první čtyřky, padlo celkem jedenáct branek. Motor i přes početné šance ve třetí třetině zápas alespoň do prodloužení nedotáhl a podlehl 4:7.

V důležitém boji o co nejlepší umístění po základní části nastoupily oba celky posíleny o svoje navrátilce. Jmenovitě se do českobudějovického dresu vrátili Lukáš Pech a Dominik Simon. Do toho litvínovského zase Matúš Sukeľ, který se hned postavil na úvodní vhazování. První vážnější ohrožení branky přišlo při nestandardním počtu hráčů na ledě. Štencelovo zaváhání na modré čáře mohl potrestat Ondřej Kaše. V úniku ale netrefil branku. Další šanci měl již zmiňovaný Sukeľ, poté co Pýchovi puk nešťastně přeskočil hokejku.

Když se po Kubíkově nahrávce neprosadil ani Harris, přišla řada na obávané střelce. Po kombinaci bratrů Kašových přesně zamířil ranou z první Nicolas Hlava a rozepsal gólovou sekci v protokolu o utkání. Záhy mohl za domácí odpovědět Adam Kubík, ale se svým pokusem neuspěl. Hosté si vytvořili pohodlný náskok dvou branek v přesilovce, poté co byl vyloučen domácí Hovorka za vražení na mantinel. Petr Koblasa najížděl zlevé strany a našel volný prostor u domácího brankáře. Ve zbytku první třetiny si Motor vytvářel tlak, aby dosáhl alespoň snížení. Přes obranu Vervy neuspěl Hovorka se svojí individuální akcí a stejně tak ze svých pokusů ani jeho ostatní spoluhráči.

Litvínov pokračoval v plnění svého plánu i zkraje druhé třetiny. Hrachovina nestačil na schovanou střelu Ondřeje Kašeho a Motor rázem prohrával už o tři branky. Domácí byli viditelně rozhozeni nepříznivým vývojem zápasu. I během druhé početní výhody měl největší šanci litvínovský Kudrna, který se znovu řítil sám na Hrachovinu. Jihočechům nešla upřít snaha. Z hlediska úspěšnosti střelby byla však velmi neefektivní. Pro hosty to rozhodně neplatilo, protože další zásah z levé strany přidal Liam Kirk. Přezkoumání situace na video záznamu a jeho výsledek pak uvítal hostující lídr Ondřej Kaše, jenž tečí zaznamenal druhou trefu v krátkém čase a vyhnal Hrachovinu z branky. Jeho kolega Strmeň si ani nesáhl na kotouč a po 12 sekundách ho překonal Matúš Sukeľ. Alespoň trochu radosti a konec 116 minut trvajícího období, kdy Motor na domácím ledě nevstřelil gól, přinesla tvrdá rána Jana Štencela v přesilovce. Uběhly ale pouze dvě další minuty a Jakub Valský na brankovišti snížil na 2:6 z pohledu Českých Budějovic.

Nástup do třetí třetiny se i vlivem závěru té předchozí nesl při zvýšeném tempu hry v útočném pásmu Motoru. Harris a Simon byli blízko dalšímu gólu. Po dalším vystřídání přišel střelecky na řadu i první útok Motoru. Nejprve Gulaš v pádu našel volného Jáchyma Kondelíka a ten snížil náskok hostů na polovinu původního stavu. Stejná dvojice si úspěšnou spolupráci zopakovala v obrácených rolích. Tentokrát Kondelík uvolnil Milana Gulaše, který naznačením donutil Tomka zaujmout pozici, aby ho překonal střelou do horního rohu. Do konce zápasu zbývalo něco málo přes 10 minut a domácí měli momentum zápasu na svojí straně. Během další přesilovky pak nechybělo mnoho, aby přišel další gól. Stejně tak i při první minutě budějovické power play. Po ní ovšem přišlo přerušení, po kterém David Kaše trefil přes celé hřiště prázdnou branku a uzavřel gólovou statistiku při stavu 4:7.

Banes Motor České Budějovice – HC Verva Litvínov 4:7 (0:2, 2:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 36. Štencel (Gulaš), 38. Valský (Koláček, Doudera), 48. Kondelík (Gulaš), 50. Gulaš (Ordoš) – 8. Hlava (D. Kaše), 11. Koblasa (Baránek, Abdul), 22. O. Kaše (Czuczman), 33. Kirk (Abdul), 35. O. Kaše (Hlava), 35. Sukeľ (Kudrna, Koblasa), 58. D. Kaše. Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Kajínek, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6057. Střely na branku: 47:20. Průběh utkání: 0:6, 3:6, 4:7.

Motor: Hrachovina (35. Strmeň) – Pýcha, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Vráblík – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík, Harris, F. Přikryl – Vopelka, Pech, Simon – Valský, Koláček, Toman.

Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – D. Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ (C), Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše (A), Hlava – Abdul, Gut, Kirk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Ohlasy po zápase: 

Ladislav Čihák (hlavní trenér, Motor): „Samozřejmě v první třetině jsme dostali dva góly, ale také jsme si vypracovali pár šancí, které jsme neproměnili. Soupeř byl efektivní, ze svých šancí góly dal a my bohužel ne. Druhá třetina se pro nás nevyvíjela vůbec dobře. Tam jsme zaspali ve všech atributech, s pukem i bez puku. Tam nám to bohužel napadalo. Pozitivní na tom bylo, že jsme se ve třetí třetině alespoň pokusili pro naše fanoušky o bojovnější hru a aby nám to přineslo nějaké góly nebo alespoň nějaký dobrý pocit ze zápasu. To se nám podařilo, když jsme se štěstím ty branky vstřelili. Bohužel dnes byl soupeř efektivnější. Těžce se mi to hodnotí, protože se utkání pro nás nevyvíjelo dobře a nemyslím si, že jsme celých šedesát minut odvedli dobrý výkon. Odnést si z toho můžeme dvacet minut ve třetí třetině. “

Karel Mlejnek (hlavní trenér, Litvínov): „Na úvod bych rád řekl, že závěr základní části je extrémně těžký pro všechny týmy, protože extraliga je velmi vyrovnaná. Přeju všem týmům, které se dostanou do play off, aby měly co nejlepší závěr sezóny. To samé přeji samozřejmě i domácím. Jsem určitě rád, že v prvním kole nenarazíme na Motor, protože dnes odvedli proti nám velmi poctivý, někdy až heroický výkon na hraně možností. Nás zdobil určitě začátek zápasu. Zhruba od dvanácté, třinácté minuty první třetiny byl soupeř extrémně nebezpečný a ve druhé třetině nám pomohlo štěstí. Stejně jako domácím po dvou odražených kotoučích na 3:6 a 4:6. Myslím si, že kdyby k těmto věcem nedošlo, tak se nescházíme po utkání, ve kterém padlo jedenáct branek.“

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, litvínov, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další přestřelka Motoru body nepřinesla  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.