Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z Karlových Varů si Motor odváží důležité tři body

Českobudějovický Motor po dvou domácích porážkách opět naplno bodoval a v Karlových Varech zvítězili svěřenci Ladislava Čiháka poměrem 3:0. Základní kámen dnešního vítězství položil Jan Ordoš, který se dvakrát prosadil ve druhé třetině díky početním výhodám. Na druhé straně zářil naopak Jan Strmeň, jenž si připsal první čisté konto v sezoně.

Po úvodních poznávacích minutách rozčeřil led v KV aréně domácí Jiří Černoch. Kapitán Energie posunul kotouč na nikým nehlídaného Bartejse, který však nezvládl hrací předmět ideálně zpracovat, a tak ze slibné domácí šance nakonec rychle sešlo. První brankářský zákrok v utkání si tak o pár vteřin později zapsal na druhé straně Dominik Frodl, když bez problému kryl Přikrylův pokus. Na větší příležitost si fanoušci museli počkat až do 7. minuty. Kangasniemi svojí přihrávkou vysunul do zakončení Víta Jiskru, který však svůj minisouboj se Strmeněm prohrál. Hra se přelévala z jedné strany kluziště na druhou a po úvodních deseti minutách dal o sobě vědět i hostující kapitán Milan Gulaš. Nejproduktivnější hráč Motoru ale ani v jedné ze dvou šancí nemířil přesně a Frodl tak zůstal bez práce. V závěrečných vteřinách periody se opět dostala ke slovu Energie. Jan Strmeň si ve svém brankovišti poradil jak se sraženou Jiskrovou přihrávkou, tak i následnou dorážkou, o kterou se postaral Kružík.

Začátek prostřední části patřil hráčům ve žlutých dresech a opět byl v centru dění Milan Gulaš. Od nadějného zakončení zastavil však Gulaše Dominik Frodl, který včas odpálil kotouč mimo dosah a následně si brankář Energie o pár minut později poradil i s ranou od modré čáry v podání Jana Štencela. Ve 26. minutě byl za podrážení vyloučen Dávid Gríger, ke kterému navíc o pár vteřin na to přisedl Ondřej Dlapa. Motor tak rázem získal početní výhodu pěti proti třem, kterou navíc Jihočeši dokázali i rychle využít. Pechova přihrávka, jež směřovala na Milana Gulaše, se po dvou odrazech zjevila přímo před Janem Ordošem, který si v předbrankovém prostoru věděl rady a poslal Motor do vedení. Jednobrankový náskok mohl následně navýšit ze samostatného úniku Milan Gulaš. Další souboj s Frodlem ale opět skončil pro kapitána Motoru pouze střelou mimo. To na druhé straně se musel Jan Strmeň činit proti pokusu Ondřeje Beránka. Ránu z druhé vlny však dokázal Strmeň rychlým přesunem krýt. Na tahu byli opět Jihočeši, které po špatném karlovarském střídání čekala další přesilovka. Trvalo to necelou minutu a hosté se dočkali druhého gólu. Jáchym Kondelík obešel Bartejse a následně předložil kotouč Janu Ordošovi, který se prosadil podruhé v utkání. V závěru třetiny se opět do zakončení prodral Milan Gulaš, ale i tentokrát byl šťastnější karlovarský brankář.

Třetí třetina se od prvních minut nesla ve znamení karlovarské snahy o zdramatizování utkání a hned v úvodních vteřinách nebyl daleko od skórování Kangasniemi. Finský útočník ale ke smůle domácích fanoušků nedokázal využít Grígerovu přihrávku zpoza branky a mířil z předbrankového prostoru mimo. Ve 44. minutě se Energie po Kachyňově faulu dočkala své druhé početní výhody v utkání, ve které se do nadějné příležitosti probojoval Dalimil Mikyska. Domácí obránce nejprve projel hostující obranou jako nůž máslem a následně prověřil i brankáře Strmeně. Českobudějovický brankář si poradil jak s tímto pokusem, tak i s následující dvojitou šancí Iikka Kangasniemiho, který nejprve mířil pouze do betonu a napodruhé nezakončil podle svých představ. Jihočeši tak nadále dřímali dvoubrankový náskok a na tomto faktu nic nezměnilo ani další hostující vyloučení. Při dvouminutovém trestu Jakuba Valského se navíc v šanci objevili právě i Jihočeši. Bekhendový pokus Ordoše ale neměl příliš velkou naději na úspěch. V závěru utkání Energie ještě zkusila své štěstí v šesti lidech. Pětatřicet vteřin před koncem však pečetil českobudějovické vítězství přesnou ranou do odkryté branky Martin Beránek. České Budějovice tak nakonec vyloupily Karlovy Vary a po vítězství 3:0 získaly veledůležité tři body v souboji o čtvrté místo.

HC Energie Karlovy Vary - HC Banes Motor ČB 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Ordoš (Pech, Kubík), 37. Ordoš (Kondelík), 60. M. Beránek. Rozhodčí: Jeřábek, Zeliska – Brabec, Rampír. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. Diváci: 3237. Střely na branku: 28:30. Zblokované střely: 13:19. Hity: 8:9. Vhazování: 16:34.

HC Energie KV: Frodl (Habal) – Bartejs, Mikyska, McFadden, Stříteský, Havlín, Plutnar, Dlapa – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, O. Procházka – Kangasniemi, Jiskra, Kružík – Redlich, Kofroň, Koffer.

HC Banec Motor ČB: Strmeň (Hrachovina) – Štencel, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Štich – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, Harris, F. Přikryl – Kubík, Pech (A), Valský – Toman, Koláček, Vopelka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor

Štítky HC Energie Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš, energie, Jan Ordoš, Ondřej Beránek, Jáchym Kondelík, Jiří Černoch, Jan Štencel, Dávid Gríger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Karlových Varů si Motor odváží důležité tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.