Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor přetlačil Oceláře a vrací sérii do Třince

Ještě není dobojováno! Svěřenci Ladislava Čiháka odvrátili první třinecký mečbol a po vítězství 4:1 získávají první bod v sérii. O osudu utkání rozhodla první třetina, ve které Jihočeši vstřelili dvě branky. O tu druhou a zároveň vítěznou se postaral Matěj Toman, který se vrátil do sestavy po dvouzápasové odmlce. Ve třetí třetině se hosté snažili o vyrovnání, proti tomu byl však výborně chytající Dominik Hrachovina.

V Budvar aréně se od úvodního vhazování hrálo bez jakéhokoliv ostychu a oba týmy roztočily své stroje na plné obrátky. Branky tak zákonitě na sebe nenechaly dlouho čekat a už po pěti minutách se Motor ujal vedení. Nedovolené počínání Adámka potrestal v početní výhodě Jáchym Kondelík, který z předbrankového prostoru dorazil za Mazancova záda Štencelovu ránu od modré čáry. Vedení však vydrželo svěřencům Ladislava Čiháka pouhých šestnáct vteřin, než Richard Nedomlel nachytal Hrachovinu nenápadným nahozením na branku, které českobudějovický brankář propustil přes svoji lapačku. Gólový úvod však nedoznal ještě svého konce a na tahu byl tak opět domácí tým.

Na začátku šesté minuty se kotouč dostal k Matěji Tomanovi, který svojí přesnou ranou na vzdálenější tyč z hranice pravého kruhu překonal Mazance a vrátil Motoru vedení. To navíc mohlo být o pár vteřin ještě vyšší, Jáchym Kondelík však usměrnil Gulašovu přihrávku těsně nad třineckou branku. Atraktivní hokej nadále pokračoval a ve 12. minutě byl Motor opět blízko třetí branky. Velký tlak, který vyvrcholil sólovou akcí Lukáše Pecha, však tížený gól opět nepřinesl. Čas pomalu plynul a v závěru první dvacetiminutovky se dočkali početní výhody také Oceláři, kteří nebyli daleko od vyrovnání. Dominik Hrachovina ale odčinil svůj inkasovaný gól a dvěma famózními zákroky, při pokusech Daňa s Voženílkem, podržel své spoluhráče.

Druhou třetinu započal aktivněji Třinec, který dohrával svojí početní výhodu. Paradoxně však největší šance Ocelářů přišla až po konci Štencelova trestu a objevil se v ní Libor Hudáček. Jeho samostatný únik ovšem skončil pouze ranou mimo branku, a tak zůstal Hrachovina bez práce. To naopak na druhé straně měl Mazanec plné ruce práce s Přikrylovým pokusem z bezprostřední blízkosti, skóre utkání se však neměnilo ani po této šanci domácích. Přesně v polovině utkání byl za podrážení vyloučen Hrehorčák a Jihočeši se tak dočkali další početní výhody, ve které byl opět ústřední postavou Jáchym Kondelík. Urostlý útočník perfektně operoval v předbrankovém prostoru a po Gulašově přihrávce orazítkoval z otočky tyč Mazancovy branky.

Rázem ale mohlo dojít ke gólové akci na druhé straně, Hrachovina se však vyznamenal při Draveckého šanci, kterou českobudějovický brankář vytáhl svojí vyrážečkou. Hosté měli v prostřední části více ze hry a důkazem toho byla i závěrečná pětiminutovka, ve které dokázali Oceláři ještě zahrozit. Nebezpečný Růžičkův únik však nejprve zastavil na poslední chvíli svojí defenzivní prací Milan Doudera a následná Ciencialova teč mířila o chvíli později nad Hrachovinovu branku.

Na začátku třetí třetiny došlo k výměně rolí a byl to právě Motor, který započal třetinu svojí zkrácenou početní výhodou. I Motor tuto úvodní přesilovku však nedokázal využít a nadále tak utkání zůstávalo otevřené. Hosté tak vrhli všechny své síly do útoku a začali zasypávat branku domácích svými střeleckými pokusy. Proti vyrovnávací brance ovšem stál Dominik Hrachovina, který se poprvé vyznamenal ve 49. minutě, kdy se stihl přesunout k levé tyčce a svojí lapačkou kryl Hudáčkův bekhendový pokus. Minisouboj Hrachoviny s Hudáčkem se dočkal o tři minuty později svého reparátu a opět z něho vyšel vítězně českobudějovický brankář, kterému tentokrát pomohla i branková konstrukce.

Jihočeši nadále odolávali třineckému tlaku a v 55. minutě navíc využil hostujícího zaváhání v rozehrávce Adam Kubík, který zamířil přesně pod horní tyč a v Budvar aréně explodovala bomba plná euforie. Za stavu 3:1 to v samotném závěru zkusili Oceláři ještě v šesti, tento risk však přinesl již pouze čtvrtý gól, který do odkryté branky vsítil Jan Ordoš. Jihočeši tak před vyprodanou Budvar arénou odvrátili konec sezony a po vítězství 4:1 přesouvají sérii zpět do Třince. Páté utkání je v třinecké Werk aréně naplánován na neděli, 24. března.

Banes Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Kondelík (Štencel, Pech), 7. Toman (Koláček, Vopelka), 55. Kubík, 59. Ordoš (F. Přikryl, D. Simon) – 5. Nedomlel (Cienciala, Daňo). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6 421. Střely na branku: 19:34.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor přetlačil Oceláře a vrací sérii do Třince  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.