Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor na Třinec nevyzrál a sezóna pro něj končí

Boj o semifinále hostil Třinec, v sedmém zápase čtvrtfinále chtěli motoráci vybojovat čtvrtý bod. Stovky fanoušků jim přišlo držet palce i přes nepřízeň počasí na projekci na českobudějovické náměstí. Odehrála se taktická bitva, kterou nakonec rozsekl Třinec v 50. minutě gólem Miloše Romana. Motor už síly na odpověď nenašel, druhý gól do jeho sítě padl při odvolání znovu výtečného brankáře Hrachoviny při pokusu o závěrečný tlak. Motor tak obrat v sérii nedokonal a podlehl Ocelářům 3:4 na zápasy.

Oběma týmům bylo jasné, že jakákoliv chyba by v takovémhle utkání mohla přijít velmi draho. Navíc při vědomí toho, že dosud v sérii vždy uspěl celek, který dal v zápase první gól. Týmy už se také v sedmém utkání měly máločím překvapit. Sečteno podtrženo, nebylo překvapení, že první třetina nenabídla před oběma brankami mnoho vzrušení. A hrálo se v rychlém tempu, hned v úvodu dokonce odehrály týmy pět a půl minuty bez jediného přerušení. První velkou šanci si připsali domácí v 10. minutě, Voženílek zpoza brány zadovkou našel před bránou osamoceného Růžičku a jen díky Beránkově hákování se třinecké hvězdě nepodařilo poslat puk do sítě – Oceláři tak hráli následně dvě minuty přesilovku. Hudáček v ní pálil nad bránu, na Hrachovinu si nepřišel ani Růžička s Daněm. Pak Hrehorčák fauloval Pecha a přesilovku si zahrál i Motor, Mazance v ní ale neohrozil. Krátce poté se sápal po dorážce sápal Beránek, domácí ho ubránili. Skóre po první dvacetiminutovce? 0:0.

Druhé dějství odstartovala Daňova střela těsně nad horní tyč. Poté už se oba týmy opět soustředily na pečlivou defenzivu, nepropustnost té třinecké částečně povolila ve 29. minutě, kdy Kubík tak dlouho kroužil s pukem, až se mu vyčistila cesta k Mazancovi, třinecký gólman ale zachránil své spoluhráče včasným vystrčením své brankářské hole. V čase 29:52 rozhodčí pískali po Poláškově faulu, domácí bek podrazil Ordoše. V přesilovce napálil Kubík z pravého kruhu do horní tyče! Při pokračování přesilovky si Kubík připsal ještě jeden nadějný pokus, to už ale zasáhl Mazanec betonem. Ve 34. minutě se zase po čase přihlásili o slovo Třinečtí, Hudáček před Hrachovinou šikovně tečoval Nestrašilovo nahození a budějovický gólman si připsal těžký zákrok. Kachyňa si ve 35. minutě počíhal na Draveckého a sudí dlouho na videu zkoumali, zda mu udělí menší trest, nebo trest pětiminutový. Přiklonili se k první variantě, i tak ale Motor zažil krušné chvilky. Třinec totiž uzamkl hosty v pásmu, nedovolil bránící se čtveřici vystřídat, ale Hrachovina za přispění nesmírné obětavosti svých spoluhráčů všechny nebezpečné situace zneškodnil. Třinec měl po druhé třetině na kontě celkově 20 střel na bránu, Motor jen 8, ale skóre se stále drželo na bezbrankovém stavu.

Ve třetím dějství znovu jako první zahrozil Třinec, dokonce v podobě stejného hráče. Marinčin totiž našel před bránou Daňa, ten kotouč sám před Hrachovinou šikovně přizvedl, ale budějovická opora našla puk ve své výstroji. Oceláři byli v prvních minutách poslední třetiny aktivnějším celkem, rozhodli pro velmi aktivní forčeking, Jihočeši se osvobozovali jen jednoduchým vyhazováním puků. A před Hrachovinou se děly věci, velkou šanci měl Hrehorčák, i jeho střelu z blízkosti dokázal budějovický gólman vykrýt, čisté konto uhájil i po Voženílkově tlaku do brankoviště. Jenomže aktivní hra nakonec přinesla domácím ovoce. Poláškova střela od modré se odrazila od Kurovského k nekrytému Miloši Romanovi, který dopravil kotouč do prázdné brány – 1:0. Na tahu byli Českobudějovičtí. Jenomže Motor už síly na srovnání nenašel. Třinec držel hostující hráče daleko od Mazance a minuty začaly Motoru rychle ubíhat. Třinec dovolil za celý zápas Motoru jen deset střel na bránu. Simon pak při pokusu o odebrání puku zasáhl protihráče do obličeje a v 59. minutě obdržel dvouminutový trest, hosté tak přišli o možnost hrát v závěru v šesti proti pěti. Budějovičtí trenéři si sice následně vzali time out a při první příležitosti odjel Hrachovina na střídačku, ale Viliam Čacho v čase 59:08 dovezl puk do opuštěné brány a dal razítko na třinecký postup do semifinále. Třinec zvítězil 2:0 a v sérii nakonec přetlačil Motor 4:3 na zápasy.

HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 50. M. Roman (Kurovský, Polášek), 60. Čacho. Rozhodčí: Hribik, Hradil – Špůr, Thuma. Vyloučení: 3:4. Bez využitíDiváci: 5400 (vyprodáno).

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Polášek, Šenkeřík – Růžička, Voženílek, Daňo – Hudáček, Cienciala, Nestrašil – Kurovský, Vrána, M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký

Motor: Hrachovina – Kachyňa, Doudera (A), Pýcha, Štencel, Vráblík, Gulaši, Štich – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – D. Simon, F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Pech (A), Kubík – Toman, Vopelka, Koláček.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Třinec, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor na Třinec nevyzrál a sezóna pro něj končí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.