Počasí dnes29 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Českobudějovičtí hokejisté začali trénovat na ledě, chybějí Pech nebo Reilly

Bez čtyř hráčů, mezi kterými figurovala i jedna z letních posil obránce Will Reilly, dnes zahájili závěrečnou část přípravy na nový extraligový ročník hokejisté Českých Budějovic. Vedle kanadského beka s týmem nezačali na ledě trénovat ani útočníci Lukáš Pech, Brant Harris a lehce zdravotně indisponovaný Martin Beránek. Zatímco Pech se k Motoru připojí příští týden, Harrise ještě čeká ve středu operace třísel.

„Nejde o nic, co by Branta vyřadilo na měsíce, proto jsme rádi, že to může absolvovat nyní, aby stihl začátek ligy," uvedl sportovní manažer Jiří Novotný na klubovém webu. Reilly se do Česka přesune později. "Končila mu sezona nejpozději ze všech našich hráčů, musí ještě navíc dořešit v zámoří administrativní záležitosti," řekl Novotný na adresu šestadvacetiletého beka, který s týmem Florida Everblades ovládl v minulé sezoně play off nižší zámořské soutěže ECHL.

Program přípravných zápasů:

čtvrtek 15. srpna: České Budějovice - Slovan Bratislava (17:30),
úterý 20. srpna: Sparta Praha - České Budějovice (17:30),
čtvrtek 22. srpna: Davos - České Budějovice (turnaj Lehner Cup v Sursee, 19:00),
pátek 23. srpna: EV Zug - České Budějovice (turnaj Lehner Cup v Sursee, 19:00),
čtvrtek 29. srpna: České Budějovice - Kärpät Oulu (turnaj Energie AG Motor Cup, 17:30),
pátek 30. srpna: České Budějovice - Eisbären Berlín (turnaj Energie AG Motor Cup, 17:00),
středa 4. září: Linec - České Budějovice (19:00),
pátek 6. září: České Budějovice - Linec (17:30),
čtvrtek 12. září: Plzeň - České Budějovice (17:30)

Reilly je jednou z hlavních posil Jihočechů pro příští extraligový ročník. Do Českých Budějovic se vedle toho vrátili brankář Milan Klouček, obránce Šimon Kubíček, klub dále angažoval i beka Daniela Bukače a útočníky Ondřeje Kovařčíka, Slováka Mateje Kašlíka a Nicka Olesena z Dánska. Skončili naopak brankářská jednička Dominik Hrachovina, obránci Mikuláš Hovorka, Michal Gulaši nebo útočník Dominik Simon.

„Jsem přesvědčen o tom, že jsme přivedli kvalitu. Kádr chceme mít letos o trochu širší, než tomu bylo v minulých letech. To se nám podařilo zajistit," řekl Novotný s tím, že by klub rád získal ještě jednu posilu do útoku.

České Budějovice budou nyní trénovat ve dvou skupinách, první přípravný zápas odehrají 15. srpna se Slovanem Bratislava. „Kádr je poměrně dost široký a můžeme si tak dovolit trénovat ve dvou skupinách. V pondělí a úterý jsou na programu pouze dopolední tréninky, aby si kluci trochu osahali výstroj, brusle a tak dále. Ve středu a čtvrtek přibudou k dopoledním tréninkům i odpolední, které budou společné," uvedl trenér Ladislav Čihák, kterého čeká druhá sezona na střídačce Motoru.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky sport, hokej, extraliga, České Budějovice, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí hokejisté začali trénovat na ledě, chybějí Pech nebo Reilly  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.