Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Budějcký Motor málem ztratil vyhraný zápas

Neuvěřitelnou zápletku nabídlo pondělní utkání 35. kola hokejové první ligy mezi ČEZ Motorem a Ústím nad Labem. Přestože domácí vedli v závěru druhé třetiny jasně 5:1, hostujícímu celku se podařilo do 52. minuty vyrovnat. Výhru Jihočechů nakonec trefil v prodloužení Nouza.

Ústečtí udělali hned na začátku zápasu to nejhorší, co mohli - nechali se v krátkém sledu za sebou dvakrát vyloučit. Svou velmi slušnou úspěšnost v přesilových hrách totiž Jihočeši potvrdili a ve třetí minutě šli zásluhou trefy Roka Pajiče, který dorážel střelu Roba, do vedení.

Jakmile se druhý vyloučený hráč hostů vrátil zpátky na led, Petrásek lovil puk z branky podruhé. Tentokrát jej po akci z levé strany kluziště překonal mladý útočník Motoru Radek Prokeš - 2:0.

A na konci sedmé minuty už domácí vedli o tři. Autorem dalšího přesného zásahu byl obránce Petr Punčochář, jenž se zblízka trefil k tyči při hře čtyři na čtyři.

České Budějovice měly v první třetině jasnou převahu a Severočechy většinu času prakticky k ničemu nepustili. Smutným lídrem statistik vyloučení se stal David Kuchejda, který zaznamenal hattrick, tedy pokud jde o počet návštěv trestné lavice (do konce zápasu byl vyloučený ještě dvakrát).

Poprvé Slovan zahrozil v závěru úvodní dvacetiminutovky, to když před Kůdelou nebezpečně dotíral Kloz. Necelých dvacet sekund před sirénou se hostující celek dočkal a vstřelil motorákům branku do šatny. Autorem povedeného úniku zakončeného blafákem byl Martin Baránek - 3:1.

Motor kraloval na svém vlastním ledě i v prostřední periodě. Hosté se kvůli častému vylučování - rozhodčí totiž začali pískat přísnějším metrem jako v extralize - ani nedokázali dostat do hry, další dvě branky však paradoxně inkasovali v plném počtu.

Na světelné tabuli svítil čas 24:00, kdy se forvard druhé pětky Martin Heřman společně se svými spoluhráči radoval z branky na 4:1. Tu vsítil poté, co si kotouč vyměnil s Nouzou, zpětná přihrávka na budějckého snajpra už ale nepřešla přes padajícího Černého, který ji srazil do své vlastní branky.

Přesně za tři minuty odbila pátá, jak zpíval kotel v Budvar Aréně. Střelu Kuchejdy nedokázal Petrásek udržet, kusu gumy se zmocnil Slovinec Rok Pajič a svým druhým gólem opět navýšil z pohledu českobudějovických hokejistů velmi příznivé skóre - 5:1.

Ústí nad Labem nemělo svůj den a zejména ve dvojnásobné přesilovce Motoru mohlo děkovat gólmanovi, který své spoluhráče ušetřil od daleko většího debaklu. Stejně jako v úvodní třetině, i tentokrát se hosté prosadili až na konci. Po další chybě obrany proměnil svůj únik Tomáš Vávra.

Domácí hokejisté úvod třetí třetiny totálně podcenili a po hrubých chybách inkasovali. Ve 43. minutě se Ústečtí dotáhli na rozdíl dvou branek, jelikož se z tlaku před Kůdelou prosadil stejný hráč jako v závěru druhé třetiny. Tomáš Vávra snížil na 3:5 z pohledu Slovanu.

Motor naprosto odpadl. Nejprve Tůma nastřelil horní tyčku budějcké svatyně a poté, když seděl na trestné obránce Mucha, nahrál padající Brož Davidu Mertovi a ten vstřelil mezi betony domácího brankáře kontaktní branku na 5:4. Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, ale Baránek rozezvučel jen tyčku.

Neuvěřitelné se stalo skutečností v 52. minutě. Budějce hrály v oslabení, svůj pátý trest si zrovna odpykával Kuchejda, a stejná dvojice jako u přechozího gólu se znovu prosadila. Brož namazal před branku Davidu Mertovi, jenž vyrovnal - 5:5.

Tím zápas skončil pro brankáře Hynka Kůdelu, kterého nahradil osmnáctiletý písecký odchovanec a mládežnický reprezentant Jan Pechek. Obrovské drama vrcholilo - rozhodnutí mohl obstarat Nouza, znovu ale řinčela tyčka. Na druhé straně trefil masku domácího premianta Kloz.

Utkání nakonec dospělo do prodloužení, to však netrvalo příliš dlouho i díky tomu, že ho Ústí hrálo v oslabení. Krátce po buly trefil tyčku Mucha, v čase 60:41 po šanci Straky ale dostal kotouč na hůl Tomáš Nouza a přesným projektilem do horní části branky rozvlnil ústeckou síť pošesté.

Oficiální pozápasové tiskové konference se domácí kormidelník Petr Rosol nezúčastnil. Několik desítek minut po duelu totiž trenéři Motoru strávili zavřeni v kabině s vedením klubu. Když před půl desátou odcházel ze zimního stadionu, utkání odmítl hodnotit.

„Nám se zápas nakonec hodnotí dobře, jelikož jsme získali zlatý bod. Měli jsme z toho utkání obavy. Máme hodně zraněných a nemocných, navíc během hry dostali další čtyři hráči teploty. Jediné, co se mi nelíbí, je nový trend, jakým chtějí rozhodčí pískat. Za chvíli lidi na ten hokej přestanou chodit. Bylo to přísné na obě strany - v první půlce zápasu vylučovali nás, potom domácí. My jsme dvě početní výhody využili,“ uvedl asistent ústeckého kouče Tomáš Mareš.

Ve středu se motoráci vypraví na dalekou cestu, jelikož hrají v Havířově. Sobotní předvánoční domácí zápas bude šlágrem kola. Na budějcký led přijede vedoucí tým první ligy z Chomutova. Úvodní buly bude vhozeno úderem 17. hodiny.

ČEZ Motor ČB - HC Slovan Ústí nad Labem 6:5p (3:1, 2:1, 0:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Pajič (Rob, Švihálek), 5. Prokeš (Semrád, Rob), 7. Punčochář (Pajič), 24. Heřman (Nouza), 27. Pajič (Kuchejda, Punčochář), 61. Nouza (Straka, Mucha) - 20. Baránek (Černý, Vávra), 40. Vávra (Smetana, Baránek), 43. Vávra (Černý, Suchan), 46. Merta (Brož), 52. Merta (Brož, Budínský). Rozhodčí: Horinek - Jindra, Zika. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:2. Diváci: 3079.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (52. Pechek) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Semrád, Škopek - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš - Bárta, Trummer, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (Volke) - Kolafa, Holomek, Brož, Vágner, Černý, Smetana - Tůma, Roubík, Rod - Budínský, Kloz, Merta - Pohl, Baránek, Vávra - Navarra, Suchan. Trenér Miroslav Mach.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 35. kole: 1. Chomutov (79 bodů), 2. MOTOR (66), 3. Kladno (63), 4. Litoměřice (63), 5. Třebíč (63), 6. Havířov (62), 7. Kadaň (60), 8. Jihlava (57), 9. Benátky nad Jizerou (49), 10. Ústí nad Labem (47), 11. Šumperk (46), 12. Most (37), 13. Prostějov (27), 14. Havlíčkův Brod (16).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Slovan Ústí nad Labem, 1. liga ČR, 35. kolo, Tomáš Nouza, FK Ústí nad Labem, Madeta Motor České Budějovice, Rok Pajič, Tomáš Vávra, ČEZ, Petr Punčochář, David Kuchejda, Martin Heřman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Motor málem ztratil vyhraný zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.