Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

David Servis doma padl, o vítězi rozhodne středa

Pohár připravený pro vítěze Krajské hokejové ligy budou muset odvézt funkcionáři svazu ještě ve středu do Tábora. Druhé utkání finále totiž dokázali v Budvar aréně urvat hosté v poměru 5:2 a vynutili si tak třetí rozhodující zápas na svém ledě.

David Servis nastoupil do utkání oslaben o zraněného Štrbu, který si v pátek v Táboře pohmoždil rameno. Jeho absence byla proti dobře bruslícím hostům citelná, protože exreprezentant dělal dobrým pohybem v prvním utkání soupeři velké problémy. „Nejen pohybem, ale hlavně uměním. My jsme proti němu vyhráli snad jen jedno buly,” potvrdil trenér hostů Tomáš Matušík.

Táborští začali jako z partesu. Ve 4. minutě najel do třetiny Mařík a ke vzdálenější tyči nad Kučerův beton rozvlnil síťku – 0:1. Vzápětí byl ale vyloučen táborský Hastrman, s jeho návratem na plochu vystřelil od modré Zíka a před Zpěvákem stáli hráči, takže střelu k tyči neviděl – 1:1.

Domácí měli v první třetině ještě jednu možnost z přesilové hry, ale v poměru sil pět na čtyři hráli prachbídně. To Táborští takovou nabídkou nepohrdli: v závěru první dvacetiminutovky byl vyloučen Daniel Mikeš a opět Mařík tečoval Pechánkovu střelu od modré – 1:2.

Pokud první třetina vyzněla pro hosty, ta druhá vývoj utkání jen potvrdila. Chvíli po začátku byl vyloučen Hejna, po něm putoval ještě za školáckou chybu s helmou na trestnou lavici Suchánek a hosté hráli minutu a deset vteřin přesilovku pět na tři. Pět vteřin před jejím vypršením se po pěkné kombinaci s Matušíkem trefil Ježek – 1:3.

Domácí se nemohli vzpamatovat ze třetí branky a byli pod neustálým tlakem. Toho využili Táborští ke vstřelení čtvrtého gólu. Po závaru ve třetině přihrál Mařík Matušíkovi a bylo to 1:4. Slabou odpovědí byly dvě Robovy střely, Zpěvák byl vždy na místě, takže v polovině utkání jasně dominovali hosté.

Navíc nevyužili další půlminutovou přesilovku pět na tři, a tak přišel trest. Ve 38. minutě se po ´šavlovačce´ před Zpěvákem dostal puk za jeho záda, hosté reklamovali vysokou hůl, ale sudí viděli, že se puk dostal do branky od hole jednoho z táborských hráčů a branku uznali. Poslední, kdo se z David Servisu dotkl puku byl Lonsmín, byl tedy označen za autora branky.

Zvrat, který si David Servis nachystal dvakrát v semifinále se Strakonicemi, tentokrát nepřišel. Celá polovina závěrečné třetiny byla rozdrobena vyloučeními. Až po šanci Mizery v 53. minutě se domácí nadechovali k náporu, ale ten Táborští uťali hned v zárodku. V avizovaném vyloučení se dostali do útočné třetiny, kde se prosadil Pechánek a bylo rozhodnuto – 2:5.

Utkání, které musí rozhodnou o vítězi krajské ligy, se hraje ve středu od 19 hodin v Táboře.

HC David Servis České Budějovice – HC Tábor 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Zíka (Mizera), 38. Lonsmín - 4. Mařík (Hájek, Kolomý), 20. Mařík (Pechánek), 24. Ježek (Matušík, Trieb), 29. Matušík (Mařík), 54. Pechánek (Novák, Ježek). Rozhodčí: Mandrysz, Hamr – Erden, Sváček. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 1550.

Štítky Tábor, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, HC Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis doma padl, o vítězi rozhodne středa  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.