Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

David Servis nalákal do svých řad Roba a Štrbu

Velmi zajímavá jména se objevila v průběhu rozjeté sezony hokejové krajské ligy mužů na soupisce David Servisu České Budějovice, který po odehrání více než poloviny zápasů základní části figuruje ve středu tabulky. Mužstvo vedené trenérským duem Jiří Fedur – Jan Rosický získalo dva bývalé extraligové hráče Luboše Roba a Martina Štrbu, klub navíc v současnosti jedná o další velmi zajímavé posile.

Servismanům přitom vůbec nevyšel úvod soutěže, když pětkrát v řadě prohráli. Zlom nastal až po derby s Hlubokou, kterou porazili na ledě své domácí Budvar arény 5:4. „Že to bude na začátku tak špatné, jsem nečekal ani v tom nejhorším snu. Mančaft to však musel nějak vstřebat a začali jsme to řešit nějakými změnami v kádru. Než se povedlo vyjednat příchody těch největších posil, kluci se na Hluboké kousli a nastal zlom k lepším výsledkům. Mužstvo konečně začalo pracovat jako parta,“ řekl Budějcké Drbně kouč David Servisu Jiří Fedur.

Podle Fedura byl mezníkem příchod Luboše Roba, jenž v minulosti býval velkou oporou budějckého Motoru, později působil i v pražské Spartě. Naposledy hrál jedenačtyřicetiletý útočník za Tábor, letos byl bez angažmá. „Když se Luboš rozhodoval, jestli k nám půjde nebo ne, musel poznat práci v našem oddíle. Jsme totiž opravdoví amatéři,“ zmínil Fedur. Vedení klubu se vzápětí začalo pídit po dalších hráčích, když se v jejich hledáčku najednou objevil další Sparťan Martin Štrba. „Kluci si okamžitě začali brát ze svých nových spoluhráčů příklad. Teď je vidět, jak je hokej baví a prostě chtějí hrát. To se mi strašně líbí,“ dodává Fedur, který zároveň naznačil, že tým jedná o dalším velmi zajímavém doplnění kádru. Více však zatím prozradit nechtěl.

Budějckou Drbnu zajímalo, proč se vlastně oba bývalí reprezentanti rozhodli oblékat dres David Servisu. „Kromě toho, že se velmi dobře znám s majitelem klubu Jardou Davidem, jsem si ještě chtěl zahrát hokej. Nemám čas ani možnost jezdit někam mimo město, proto byl David Servis tou neschůdnější variantou. Určitě chci dohrát tuhle i příští sezonu a teprve pak se rozmyslím, jestli kariéru definitivně ukončím,“ svěřil se Budějcké Drbně Luboš Rob.

Poněkud jiný osud potkal Martina Štrbu, jenž stejně jako Rob hrál první ligu za Tábor. „Byl jsem tak znechucený z toho, co se v posledních dvou letech dělo kolem mého působení v Táboře, že jsem se rozhodl s hokejem skončit a chtěl se naplno věnovat trénování dětí. To, na čem jsme se tehdy domluvili, neplatilo a pořádně se mnou vyběhli. Byl jsem tudíž bez angažmá. Když mi zavolali kluci z David Servisu, jestli bych si nechtěl jít zahrát s nimi, po krátkém rozmýšlení mě takové to zklamání přešlo a jsem tady,“ vysvětlil na jednom z tréninků Martin Štrba.

O svojí budoucnosti robustní forvard, který dokázal se Spartou Praha vybojovat dva mistrovské tituly v řadě, mluví velmi otevřeně. „Vůbec nevím, co bude dál. Zvažuji, jestli se příští rok pokusím o návrat. Je mi pětatřicet a zdraví zatím slouží. Odehrál jsem přes pět set zápasů, mám dva tituly, byl jsem v nároďáku… Přeci jen jsem už něco dokázal na to, abych ukončil kariéru tím, že úplně zmizím ze scény. Pořád mi chodí nabídky ze zahraničí, mohl jsem jít hrát druhou nejvyšší německou ligu, lákali mě i do Rumunska, ale jsem pořád hráčem Sparty a ta za mě chce dost peněz. V dnešní době je to velký problém,“ uvedl Štrba a jedním dechem dodal: „Zároveň chci ale trénovat, v tomto směru se mi rozbíhá docela slušná budoucnost.“

Štítky Luboš Rob, Martin Štrba, hokej, Madeta Motor České Budějovice, Jan Rosický, HC Sparta Praha, Budvar aréna, Drbna.cz, Tábor, Rumunsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis nalákal do svých řad Roba a Štrbu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.