Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

David Servis si vynutil třetí semifinálový zápas

Semifinále hokejové Krajské ligy mezi Strakonicemi a budějckým David Servisem se nerozhodlo. Ve druhém utkání vyhráli Budějčtí na svém ledě 4:3. O postupujícím do finále tak bude muset rozhodnout třetí vzájemné utkání těchto týmů. To se bude hrát ve středu ve Strakonicích od 19 hodin.

Pokud úvod prvního utkání ve Strakonicích vyšel lépe hostům z Budějc, situace se opakovala i v Budvar aréně, ale v opačném gardu. Hosté ze Strakonic přečkali úvodní nápor David Servisu a v 9. minutě udeřili. Šulčík se protáhl velmi rychle po levé straně, našel před brankou úplně volného Šťastného, proti jehož střele se nestačil Kučera přesunout – 0:1.

Za tři minuty to bylo již 0:2, když se ve třetině nejlépe orientoval Majer, najel až před Kučeru a bekhendem budějckého brankáře prostřelil. Ještě v téže minutě hosté dopravili puk do branky, ale sudí už předtím pískl. „Nedokážu si vysvětlit, proč nám úvod nevyšel, ale asi byli hráči po pátku unavení. Hrajeme v deseti lidech, to je znát,“ řekl k nepovedenému úvodu Jiří Fedur, trenér David Servisu.

Hodně rušno bylo na ledě dvě minuty před koncem první třetiny. Domácí Štrba jel v oslabení sám na Špilera, byl sice hákován, ale zakončil a nedal. Zřejmě frustrován, že sudí na něj faul nepískl, vzápětí hákoval, ale než stačil dosednout na trestnou lavici, sudí Stach ho vyloučil na deset minut a hned vzápětí do konce utkání za kritiku hlavního arbitra. Hosté pak v přesilovce pět na tři nic nevymysleli.

„Zbytečné vyloučení. Nechci si nějak stěžovat na rozhodčí, ale byl faulován v jasné pozici a místo, aby byl vyloučen soupeř, tak následně za faul vyloučili Martina. Ten to prostě neunesl,“ zastal se svého hráče kouč a pokračoval: „Co je horší, že má stop na jeden zápas, takže nám bude ve středu chybět.“

Pokud první třetina byla zajímavé, druhá ji ještě předčila. David Servis přidal na důrazu, což hosté nelibě nesli a začalo se přiostřovat a ještě více vylučovat. V polovině utkání se vracel z trestné lavice Suchánek, dostal přihrávku, jel sám na Špilera, byl faulován a sám nařízené trestné střílení s přehledem proměnil.

Hosté mohli ze stejné situace vytěžit třetí branku, když Šulčíka fauloval Rob, ale strakonický hráč si z trestného střílení na Kučeru nepřišel. Stejně se vedlo v sólech Kadlecovi a po něm i Kozmovi. Jenže za Kozmou jel pohotový Hora a Kučerou vyražený puk poslal do budějcké sítě – 1:3.

Jestli zápasy někdo režíroval, musel to být v pátek i v neděli stejný člověk. Ve Strakonicích se podařilo domácím ve třetí třetině vyrovnat tříbrankový náskok a rozhodli v prodloužení, v Budvar aréně domácí otočili utkání během pěti minut a padesáti vteřin třetí třetiny! A přitom hosté ještě na začátku třetí části hry dohrávali krátkou přesilovku pět na tři, pak pět na čtyři. Jenže následně hrál přesilovku David Servis a mnohem lépe. Od modré natáhl obránce Vomela a snížil na 2:3.

Za minutu bylo srovnáno a obrana Strakonic v čele s brankářem Špilerem si tenhle gól doma za rámeček nedá: obránce Chaloupka postupoval s pukem z vlastní třetiny, když se před ním otevřel na modré prostor, natáhl a tvrdou ranou srovnal. A v čase 45:50 se dostal k puku, který za brankou vybojoval Suchánek, Rob a s klidem rutinéra zasunul blafákem za Špilerova záda – 4:3. „Oplatili jsme soupeři, co nám udělal ve Strakonicích,“ oddechl si po utkání trenér Fedur.

Obraz hry se změnil, domácí začali hubené vedení bránit a hlavně první řada Strakonic jim zle zatápěla. V dobré pozici se ocitl Šulčík, ale nedal. Největší šanci na srovnání měl Černý, v dobré pozici však odkrytou branku nepochopitelně vysoko přestřelil.

Ve středu se hraje třetí rozhodující utkání ve Strakonicích a budějčtí hokejisté jedou na led soupeře i podruhé s otevřeným hledím... „Jedeme tam vyhrát. Zjistili jsme, že jsou Strakonice hratelné. My nemáme co ztratit,“ uzavírá Jiří Fedur.

HC David Servis České Budějovice – HC Strakonice 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Šťastný (Šulčík, Kašpar), 12. Major, 37. Hora (Kozma) – 30. Suchánek (TS), 43. Vomela (Rob, Fousek), 44. Chaloupka, 46. Rob (Fousek, Suchánek). Rozhodčí: Stach. Vyloučení: 13:9, navíc Štrba 10 minut OT a OK, Dan. Mikeš (oba David Servis) 10 minut, Velíšek (Strakonice) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 500.

Štítky Strakonice, Budvar aréna, Štrba, SK Dynamo České Budějovice, České Budějovice, HC Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis si vynutil třetí semifinálový zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.