Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejová legenda pozvala nejlepšího eléva do své akademie

Dvacet malých hokejistů ve věku od devíti do čtrnácti let se dnes odpoledne prohánělo po ledě Hokejového Centra Pouzar na Máji. Všichni caparti na bruslích a s hokejkou v ruce měli jediný cíl - být co nejlepší ve všech dovednostních soutěžích a vyhrát tak účast v letní Pouzar Hockey Academy.

Soutěž Malý hokejista uspořádalo Hokejové Centrum Pouzar ve spolupráci s Hitrádiem Faktor. Jeho posluchači měli za úkol přihlásit svou ratolest prostřednictvím SMS zprávy a pak pozorně poslouchat vysílání. Když v éteru zazněl předtočený pozdrav některého z mladíků, jeho rodiče museli do patnácti minut zavolat do studia.

Do finále, které se konalo právě dnes v Pouzarově hale na budějckém sídlišti Máj, postoupilo jednadvacet malých hokejistů z celých jižních Čech, jeden z nich se však kvůli nemoci musel na poslední chvíli omluvit. Součástí programu byl například bruslařský sprint, slalom s kotoučem nebo přesnost střelby na branku, to všechno pod dohledem trenérů Luboše Roba, Romana Fouska a Filipa Hejdy.

„Poznat, jestli někdo z nich bude hokejová hvězda, je teď složité. Někteří kluci mají problém s bruslením. To je společně s hokejovým myšlením, technikou hole a držením puku základ. Všechno se ale ještě můžou naučit, a proto musí poctivě trénovat, aby to mohli v pozdějším věku rozvíjet,“ řekl Budějcké Drbně trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jaroslav Pouzar.

A jaký je podle něj recept na to, aby z malého kluka jednou vyrostl kvalitní hokejista, který se například proslaví v kanadsko-americké NHL? „Jen velká dřina a píle tě dovedou do cíle. ... A když ne, staneš se lepším člověkem!“ ukázal Pouzar na zeď jeho arény, kde visí pod jeho portrétem se Stanley Cupem právě tohle motto.

Nejlepšího hodnocení trenérů nakonec dosáhl a Pouzar Hockey Academy se v červenci zadarmo zúčastní Jaroslav Kocar z Jindřichova Hradce, který vyhrál hned dvě disciplíny - sprint a střelbu.

Štítky soutěž Malý hokejista, Hokejové Centrum Pouzar, Pouzar Hockey Academy, České Budějovice, hokej, Jaroslav Pouzar, hokejista, Stanley Cup, National Hockey League, Luboš Rob, Hitrádio Faktor, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová legenda pozvala nejlepšího eléva do své akademie  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.