Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

I ženy hrají rády hokej. U Pouzara mají možnost

Už je to dávno, co proběhly v Budějcích snahy o vytvoření ženského družstva tohoto kolektivního sportu. Teď se zdá, že by úsilí mohlo být úspěšné. Alespoň tomu věří v Hokejovém centru Pouzar, kde se realizuje projekt s názvem Hokejové ženy.

Jak celý nápad postupně vznikl, nastiňuje hlavní manažer Hokejového centra Pouzar Jan Mojžíš. „Když jsme před dvěma lety hokejové centrum otevřeli, Jaroslav Pouzar při jednom rozhovoru do médií uvedl, že by chtěl umožnit hrát hokej všem generacím, a to i ženám. No a když k nám v létě zavítal kanadský amatérský klub, složený z jednoho týmu chlapů a dvou týmů žen, tak je mrzelo, že právě ženy nemají s kým v jižních Čechách hrát. Padlo tedy rozhodnutí, že s tím něco musíme udělat.“

V minulých týdnech proto vznikl program Hokejové ženy HCP. Ještě v listopadu a prosinci 2014 mají ženy možnost se s hokejem seznámit naprosto nezávazně. „Po Novém roce se snad podaří dát dohromady dostatek hokejistek, které by chtěly trénovat, případně mezi sebou hrát zápasy. Stěžejní pak bude říjnový amatérský turnaj žen, který pořádáme společně s kanadskou organizací The Women of Winter,“ dodává Mojžíš.

Minulý pátek se nově tvořící družstvo sešlo teprve podruhé. Půlhodinový trénink vedl tentokrát kouč Miroslav Krátký, v budoucnu by však na lavičce měl stát jako lodivod Milan Král. „Většina holek začíná absolutně od píky, jen některé mají zkušenost s pozemním hokejem, případně i s ledním hokejem. Je vidět, že hokejku umí držet a pokud u toho vydrží, tak by pak mohly být tahouny,“ ví Krátký.

Zatím se však do žádných obtížnějších cvičení hráčky nepouští. „Jdeme postupnými krůčky. Ale už při tom druhém tréninku vidím, že jsou úplně jinde než minule. Mám z toho dobrý pocit,“ popisuje získávání zkušeností Krátký.

Vedoucími ženského hokejového týmu by v budoucnu měly být Budějčandy Michaela Robová a Tereza Lískovcová. První zmíněná, která se v pátek proháněla ve žlutém tréninkovém dresu národního týmu, k tomu má velké předpoklady. Profesionálními hráči byli dědové František Rob a Jaroslav Pouzar, otec Luboš Rob starší, strýc Stanislav Rob a v současnosti válí za Motor i její bratr Luboš Rob mladší. Prostě a jednoduše - rodina s hokejovými geny.

„Je to jenom a jenom lepší. Byly jsme sice na ledě teprve podruhé, ale už jsme se naučily s pukem zase o něco víc,“ tvrdí Tereza Lískovcová. Zmíněného tréninku se v Hokejovém centru Pouzar zúčastnilo jedenáct dívek. „Ono se o tom zatím moc neví, takže zas až tolik netušíme, jak velký je zájem. A mezi sebou se ještě moc neznáme,“ přidává Michaela Robová.

Aby byly Hokejové ženy jednou kompletní, je potřeba ještě několika hráček, které by doplnily současné složení. Pro zájemkyně, jež mají hokej v krvi, není nic lehčího, než poslat email na hokejovezenyHCP@gmail.com a pak zajít tento pátek v 19:15 do Hokejového centra Pouzar na další, v pořadí již třetí, trénink. S sebou stačí minimální vybavení na led: brusle, hokejku, helmu. Do konce roku je vše zcela zdarma. Podrobnější informace naleznete na stránkách www.hc-pouzar.cz.

Štítky Hokejové ženy, Hokejové centrum Pouzar, tým, hokej, ženy, Jaroslav Pouzar, České Budějovice, trénink, Luboš Rob, Madeta Motor České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I ženy hrají rády hokej. U Pouzara mají možnost  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.