Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Jihočeši zlomili nepříjemnou Kadaň až při nájezdech

Na sedmi zimních stadionech se během sobotního večera bojovalo o další prvoligové body. ČEZ Motor zajížděl na sever Čech do Kadaně, se kterou v letošní sezoně ještě nevyhrál. Toto prokletí se ale podařilo Jihočechům zlomit na ledě svého soupeře a udolal ho po samostatných nájezdech.

Kromě šance kadaňského Tona už ve druhé minutě utkání patřila úvodní třetina duelu 32. kola první hokejové ligy hostujícím motorákům. Domácí gólman Mouček měl daleko víc práce než jeho protějšek Gába a na rozdíl od brankáře Jihočechů inkasoval.

Poprvé se skóre měnilo v čase 15:26 zásluhou slovinského útočníka ve službách Českých Budějovic, k němuž se puk dostal po závaru před kadaňskou svatyní a Rok Pajič se trefil k tyči - 0:1.

Ještě do přestávky hosté dokázali zvýšit své vedení, když Martin Heřman naskočil z trestné lavice zpátky na led, unikl po levém křídle a se štěstím dal na 2:0 z pohledu Jihočechů. Chomutovská farma chytla druhý dech.

Když se zápas přehoupnul do své druhé poloviny, byla odměněna dvěma brankami. Vyloučení Kříže potrestal bombou z kruhu Roman Chlouba (1:2) a krátce nato už bylo vyrovnáno. Šagát nahrál Marku Sikorovi a ten bezmocného Gábu překonal.

Rozjetá Kadaň se hned po přestávce dostala do vedení. Po nevyužité tutovce Nouzy a vyloučení domácího hráče byl hned vzápětí během vlastního oslabení faulován unikající Jaroslav Kůs a z nařízeného trestného střílení vsítil třetí branku Severočechů.

Ve 44. minutě se Motoru povedla přesilovka, Roman Vráblík vystřelil na Moučka a kotouč se odrazil od tyčky za záda kadaňského gólmana - 3:3. Pět minut před koncem ale důrazný Martin Šagát nadvakrát překonal Gábu a domácí se ujali vedení.

To jim však nevydrželo dlouho. Za šestadvacet sekund Tomáš Nouza, nejproduktivnější hráč 1. ligy, využil přihrávku Straky a v čase 55:20 vyrovnal na 4:4. Dvě minuty před sirénou mohl rozhodnout Račuk, jenže trefil pouze budějckou tyčku.

Utkání tak dospělo do prodloužení. Tam ale branka nepadla, a proto o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. Klíčový moment se odehrál ve druhé sérii, kdy své sólo proměnil kapitán Motoru Josef Straka a zajistil svému týmu bonusový druhý bod.

Jihočeši se tedy udrželi na druhé příčce tabulky, na Třebíč mají dva body náskok. Příští zápas je čeká ve středu od 17:30 doma proti Mostu.

SK Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice 4:5sn (0:2, 2:0, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Chlouba (Trefný, Ton), 35. Sikora (Šagát, Račuk), 42. Kůs (TS), 55. Šagát - 16. Pajič (Kuchejda, Švihálek), 19. Heřman (Pajič, Kuchejda), 44. Vráblík (Straka, Nouza), 56. Nouza (Straka), rozhodující nájezd Straka. Rozhodčí: Hrubý - Rozlílek, Toman. Vyloučení: 6:7, navíc Mazanec (KAD) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0.

SK Kadaň: Mouček (Maštalířský) - Stehlík, Opalek, Pavlas, Bartejs, Szathmáry, Trefný, Mazanec - Kadlec, Chlouba, Ton - Račuk, Sikora, Šagát - Müller, Charousek, Kůs - Lehnert, Hejcman, Hlava. Trenér Jaroslav Beck.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Žovinec - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 32. kole: 1. Chomutov (71 bodů), 2. MOTOR (61), 3. Třebíč (59), 4. Kladno (57), 5. Litoměřice (57), 6. Kadaň (56), 7. Havířov (56), 8. Jihlava (51), 9. Šumperk (43), 10. Benátky nad Jizerou (43), 11. Ústí nad Labem (40), 12. Most (36), 13. Prostějov (23), 14. Havlíčkův Brod (16).

Štítky hokej, SK Kadaň, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 32. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Sportovní klub Kadaň, trestné střílení, Česko, Josef Straka, Martin Šagát, Tomáš Nouza, ČEZ, Rok Pajič, Martin Heřman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši zlomili nepříjemnou Kadaň až při nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.