Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jihočeši zválcovali Šumperk a prodlužují vítěznou sérii

Další skvělý výkon podali v pondělí večer hokejisté ČEZ Motoru na ledě Salithu Šumperk. Zatím druhý nejlepší tým prvoligové sezony 2014/2015 měl v Olomouckém kraji navrch a ve třetí třetině si zajistil drtivé vedení. Díky výhře 6:1 už mají Budějčáci na bronzovou Třebíč tříbodový náskok.

Hosté měli v úvodní dvacetiminutovce více vyložených šancí, Gába se zapotil hlavně při šanci Drtila. Jeho protějšek Koutský se zase musel vytáhnout proti loženkám Vaniše a Nouzy, nahození Michala Švihálka minutu a půl před sirénou však ve výstroji neudržel a České Budějovice vedly v Šumperku 1:0.

Na začátku prostřední části hry měli více ze hry domácí hokejisté, v čase 29:24 se ale puku ujal Tomáš Nouza, budějcký kanonýr nezůstal ani tentokrát nic dlužen své pověsti nekompromisního střelce a přesně mířenou ranou rozvlnil síťku za brankářem draků dnes večer podruhé.

Ve 32. minutě zachránil hostům dvougólové vedení Vaniš, jenž zaskočil za překonaného Gábu, Koutského včasný zákrok hokejkou na opačné straně kluziště zmařil samostatný únik s chutí hrajícímu Nouzovi. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2 a Motor byl dalšímu bodovému přídělu na dosah.

O totální destrukci Šumperku se rozjeté Budějce postaraly v poslední periodě, v jednu chvíli se ale málem začalo schylovat k dramatu. Na konci 42. minuty sice tečoval Chmelířovo nahození Marek Vaniš a zvýšil na 3:0, pak se ale draci dostávali snáz do šancí a Daniel Vachutka dokázal korigovat skóre.

Jenže krizová závěrečná desetiminutovka Šumperk připravila o veškeré naděje. Nejdřív se po výtečné přihrávce od Kuchejdy v 51. minutě podruhé prosadil rozjetý Michal Švihálek, poté dokázala zazářit přesilovková formace hostí a oba góly padly po ose Heřman, Nouza a Josef Straka. Pátá branka přišla v početní výhodě z kapitánovy hokejky minutu a půl po Švihálkově trefě a skóre uzavřel znovu Josef Straka v čase 58:22.

České Budějovice tak zvítězily v Šumperku vysoko 6:1 a do tabulky si připsaly díky páté výhře v řadě další velmi cenné tři body. Triumfoval ale také Chomutov (s Jihlavou vyhrál 7:2), takže rozdíl mezi Motorem a Piráti činí stále osm bodů. Třetí Horácká Slavie Třebíč ztrácí další tři body.

Další duel čeká Jihočechy na domácím stadionu a tentokrát půjde o velkou lahůdku! Již tuto středu od 19:20 nastoupí v Budvar Aréně do dlouho očekávaného televizního retro zápasu s Kladnem, které dnes prohrálo doma s Havířovem a propadlo se na sedmé místo prvoligové tabulky.

Salith Šumperk - ČEZ Motor České Budějovice 1:6 (0:1, 0:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 48. Vachutka (Prokop) - 19. Švihálek (Kuchejda, Pajič), 30. Nouza (Straka, Heřman), 42. Vaniš (Chmelíř, Rob), 51. Švihálek (Kuchejda, Punčochář), 53. Straka (Nouza, Heřman), 59. Straka (Nouza, Heřman). Rozhodčí: Kubičík - Reich, Toman. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2.

Salith Šumperk: Koutský (Zelenka) - Holík, Bail, Sedlák, Gewiese, Drtil, Prokop - Brunec, Plášek, Vrdlovec - Staněk, Moskal, Žalčík - Haas, Velecký, Vávra - Vachutka, Illéš, Blahuta - Kužílek, Cink. Trenér Radek Kučera.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Vráblík, Punčochář, Suchánek, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Kříž - Švihálek, Pajič, Kuchejda - Heřman, Straka, Nouza - Boháč, Rob, Vaniš - Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 30. kole: 1. Chomutov (67 bodů), 2. MOTOR (59), 3. Třebíč (56), 4. Litoměřice (54), 5. Havířov (53), 6. Kadaň (52), 7. Kladno (51), 8. Jihlava (48), 9. Ústí nad Labem (40), 10. Šumperk (39), 11. Benátky nad Jizerou (38), 12. Most (33), 13. Prostějov (21), 14. Havlíčkův Brod (16).

Štítky hokej, Salith Šumperk, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 30. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, SK Horácká Slavia Třebíč, Josef Straka, Michal Švihálek, ČEZ, Olomoucký kraj, Piráti Chomutov, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši zválcovali Šumperk a prodlužují vítěznou sérii  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.