Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Spanilá jízda pokračuje! Motor vyhrál v Třebíči a je druhý

Před rokem to se znovuzrozeným Motorem nevypadalo vůbec růžově. Narychlo sestavený tým byl vhozen do prvoligových vod ze dne a den a bohužel tomu odpovídaly i jeho výsledky. Po dvanácti měsících je však martyrium Jihočechů zapomenuto a po ledě se prohání úplně jiný mančaft.

Atraktivní zápas celků z čela tabulky nabídl zajímavou úvodní dvacetiminutovku, během které byly k vidění šance na obou stranách. Ujala se však až ta v čase 19:05 v přesilové hře hostů, kdy Tomáš Nouza mezi pravým kruhem a modrou čárou napřáhl a poprvé rozvlnil síť za Falterem - 0:1.

Nepovedený závěr první třetiny domácí hráče nezaskočil, na průběžně čtvrtý tým ligy vlétli jako uragán a po dvaasedmdesáti sekundách hry třebíčský Matěj Pekr dorazil za Gábova záda vyraženou dělovku Kauta. Horácká Slavia tak srovnala s Budějčáky krok a mohlo se začít od znovu - 1:1.

Nejlepší tým v lize, co se týká využití početních výhod, se však nenechal zahanbit a na začátku 29. minuty opět v přesilovce skóroval, to když Rob našel před brankou volného Michala Švihálka. Těsné vedení do druhé přestávky hosté udrželi i díky skvělému Gábovi, jenž ve 38. minutě vychytal útočníka Horácké Slavie Erata.

Klíčový okamžik zápasu přišel třicet pět sekund po začátku třetí periody. Zkušený motorácký kapitán Straka vyhrál buly, předal puk Tomáši Nouzovi, ten si ho připravil ke střele a přesnou ranou nad Falterovo levé rameno uzavřel skóre zápasu na 3:1 ve prospěch Českých Budějovic.

Dvoubrankový náskok si hostující mužstvo ohlídalo a zaslouženě získalo na Vysočině další tříbodový příděl, který ho po nedohraném 28. kole katapultoval na výborné druhé místo tabulky před jeho dnešního rivala! Průběžně třetí Litoměřice totiž padly na ledě suverénního lídra z Chomutova 1:6.

SK Horácká Slavia Třebíč - ČEZ Motor Č. Budějovice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Pekr (Kaut, Čuřík) - 20. Nouza (Mucha, Vráblík), 29. Švihálek (Rob, Punčochář), 41. Nouza (Straka). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Novák, Lukš. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 1650.

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (Vejmelka) - Malena, Bilčík, Zdráhal, Bartoň, Jaroš, M. Přibyl, Šaur - Wasserbauer, Dolníček, Erat - Kaut, Čuřík, Pekr - Čech, Raška, Paták - Křivohlávek, Juráň, Kadela. Trenér Jiří Mička.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Parýzek, Chmelíř, Žovinec, Kříž - Kuchejda, Rob, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, A. Přibyl, Boháč - Švec, Trummer, Prokeš. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 28. kole: 1. Chomutov (61 bodů), 2. MOTOR (53), 3. Třebíč (53), 4. Litoměřice (52), 5. Kladno (48), 6. Jihlava (47), 7. Havířov (47), 8. Kadaň (46), 9. Ústí nad Labem (40), 10. Šumperk (39), 11. Benátky nad Jizerou (38), 12. Most (30), 13. Prostějov (18), 14. Havlíčkův Brod (13).

Štítky hokej, SK Horácká Slavia Třebíč, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 28. kolo, Tomáš Nouza, Matěj Pekr, Michal Švihálek, Madeta Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, HC Stadion Litoměřice, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spanilá jízda pokračuje! Motor vyhrál v Třebíči a je druhý  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.