Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Získají licenci z Mostu? Dopadne to dobře, věří Budějčáci

Odkup prvoligové licence se partě bývalých a současných hráčů zainteresovaných do projektu Radka Bělohlava na záchranu hokeje v krajském městě začíná lehce komplikovat. Alespoň tedy na první pohled. Budějcký tábor prý ale od Mostu informace o změně vzájemné dohody nedostal.

Společnost CB Hokej 2013 má se Severočechy na nákup prvoligové licence uzavřenou smlouvu o smlouvě budoucí a podle jejích zástupců není důvod k obavám, že k prodeji ze strany Mosteckých nedojde.

„My jednáme s panem Korolem a to je jednatel klubu. Vyjádření pana Slavíčka nás proto příliš nezajímá. S jednatelem HC Most jsme podepsali smlouvu o smlouvě budoucí, která nám zajišťuje získání licence na první ligu,“ řekl agentuře ČTK Radek Bělohlav.

Dodal, že se v nejbližší době sejde s Korolem a záležitost dotáhnou do konce. Bělohlav proto vůbec nepochybuje o tom, že subjekt spojený s jeho osobou bude v následující sezoně hrát v Českých Budějovicích první ligu.

ČTĚTE TAKÉ: Rada města podpořila projekt hokejových odchovanců!

Manažer tamního hokejového klubu Bohumil Slavíček však v dnešním prohlášení hovoří o možnosti setrvání týmu v 1. lize. Mančaft by údajně mohl působit jako farma extraligového Litvínova.

V textu od manažera HC Most stojí, že klub má dlouhodobě ekonomické problémy. „V každé sezoně se jen s velkými problémy daří naplnit rozpočet, který máme nejnižší z prvoligových klubů. Vedení se proto snaží najít to nejlepší možné řešení pro další chod hokejového klubu,“ říká Slavíček.

Jako jedno z řešení se podle Slavíčka nabízí varianta prodeje licence do Českých Budějovic a následná ekonomická stabilizace klubu ve druhé hokejové lize. Druhým možným řešením je úzká spolupráce s HC Verva Litvínov.

„V současné době probíhají intenzivní jednání mezi oběma kluby. Existuje velmi reálná možnost, že se HC Most stane farmou litvínovského extraligového klubu. V případě, že budou jednání úspěšná, dojde ze strany Litvínova k pomoci jak po sportovní stránce, tak i po stránce ekonomické,“ dodává ještě mostecký manažer.

ČTĚTE TAKÉ: Bělohlavova parta: „Budějcký hokej jsme a budeme my!“

Štítky hokej, CB Hokej 2013, skupina Radka Bělohlava, hokejisté, patrioti, HC Most, prodej licence, licence, Most, Radek Bělohlav, Bohumil Slavíček, HC Verva Litvínov, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Získají licenci z Mostu? Dopadne to dobře, věří Budějčáci  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.