Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sezona Jihostroje začne kvůli koronaviru se zpožděním. Tým je připraven jít do boje o 11. extraligový titul

Volejbalový klub Jihostroj České Budějovice měl první kolo UNIQA extraligy naplánované na 19. září ve Zlíně. Osmého září však část týmu absolvovala testování na koronavirus s pozitivním výsledkem – následovala karanténa pro všechny členy týmu a zrušení zbývajících přípravných zápasů. Všichni negativně testovaní prošli po konci karantény 14. září úspěšně i druhým testem a mohli začít opět trénovat, pozitivní části klubu končila karanténa právě v den původně naplánovaného prvního zápasu sezonu. Zlín však souhlasil s posunutím prvního utkání o několik dní na čtvrtek 24. září, kdy Jihostroj odstartuje sezonu 2020/21.

Přestože mělo onemocnění u většiny členů týmu velmi lehký průběh, koronavirus zkomplikoval Jihostroji přípravu na novou sezonu. Tým se v kompletním složení mohl sejít až o víkendu 20. září – pouhé čtyři dny před startem soutěže. „Není to optimální, ale musíme situaci brát takovou, jaká je. Naše společná příprava probíhala od 1. srpna bez přerušení až do začátku prvního týdne v září. Hráči navíc vstupovali už do společné přípravy ve velmi dobré kondici, jelikož ve spolupráci s naším kondičním trenérem měli všichni připravené plány, podle kterých trénovali individuálně celý červenec. Věřím, že příprava byla kvalitní a čas byl dostačující. Teď už se všichni těšíme na čtvrteční zahájení sezony ve Zlíně,“ ubezpečuje generální manažer Robert Mifka.

V českobudějovickém klubu také věří, že koronavirus nezabrání dokončení tohoto ročníku UNIQA extraligy a vyhlášení jejího mistra. „K nějakým komplikacím jistě dojde, ale věřím, že pokud si budou kluby nápomocny při přeložení zápasů, není sezona v ohrožení,“ zamýšlí se Mifka.

Ambice Jihostroje se nemění. V Poháru CEV narazí na špičkový klub

Jihostroj tradičně neskrývá cíl bojovat o extraligový titul. „Nesmíme ale podcenit žádný zápas, protože jednou z možností, kvůli situaci ohledně koronaviru, je určení mistra ligy na základě výsledků ze základní části. Každé utkání proto bude důležité a půjde z velké části i o psychickou připravenost týmu na tuto situaci,“ prozrazuje Mifka, který kromě Jihostroje považuje za nejvýraznější aspiranty na titul také Liberec, Karlovarsko a Lvy Praha, kteří útok na titul předem vyhlásili.

Jihostroj bude také obhajovat vítězství v Českém poháru a rovněž bude usilovat o úspěch na mezinárodní scéně. Po úspěšném působení v Lize mistrů z minulé sezony se v aktuálním ročníku představí v evropském Poháru CEV. „Soupeře zatím neznáme – kvůli trochu smolnému losu vzejde až z druhého předkola Ligy mistrů. Papírově to však vypadá, že na nás pravděpodobně vyjde jeden ze dvou světových volejbalových gigantů – Dynamo Moskva nebo Trentino Volley. Pro diváky to tedy bude určitě skvělá podívaná a musíme věřit, že o tento svátek volejbalu z důvodů vládních opatření nepřijdou. Intenzivně jednáme s Českou televizí, aby mohlo být toto utkání odvysíláno,“ říká generální manažer Jihostroje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, sezona, koronavirus, karanténa, COVID-19, Zlín, Česká volejbalová extraliga mužů, České Budějovice, Robert Mifka, Liga mistrů UEFA, OHK Dynamo Moskva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezona Jihostroje začne kvůli koronaviru se zpožděním. Tým je připraven jít do boje o 11. extraligový titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.