Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj porazil Odolku znovu 3:0 a postupuje do semifinále

Třetí zápas čtvrtfinálové série mezi domácím Jihostrojem a Odolenou Vodou kopíroval přesně průběh celé série. Domácí byli aktivnější a kromě začátku utkání jasně dominovali. Odolena Voda se v první sadě podruhé dostala alespoň na 20 bodů, ale ani tak v koncovce neuspěla a ve druhém a třetím setu už měl navrch Jihostroj. I ve třetím zápase tak zvítězily České Budějovice a po jednoznačném průběhu čtvrtfinále postupují do dalších bojů play-off.

První set zápasu byl ve znamení chyb. Jihostroj České Budějovice tušil, že kvalita je na jeho straně, avšak dopouštěl se chyb. Ani Odolena Voda nebyla stroprocentní a nedařila se jí souhra. První set byl dlouho výsledkově vyrovnaný, na konci se však do vedení dostali domácí a jejich dominanci uzavřel v koncovce setu tvrdou smečí střídající Zmrhal.

Druhý set už byl čistě ve znamení Českých Budějovic. Hostující trenér Kop se snažil najít sestavu, která by dokázala Jihočechům vzdorovat, ale nebyl úspěšný. Jihostroj měl navrch a zařadil na vyšší rychlostní stupeň. I proto druhý set skončil jednoznačným rozdílem 25:13 pro domácí tým, který držel otěže zápasu.

Odolena Voda zkrátka kvalit Jihostroje nedosahovala. Toho si byli vědomi hráči hostujícího celku ve třetím setu. Domácím se dařilo a zejména Casey Schouten byl při každém podání nebezpečný. Odolka se zatáhla do defenzivy a snažila se alespoň chytit co nejvíce balonů Jihostroje. Domácí si však dokráčeli pro zasloužené vítězství 25:14 a celý zápas ovládli výsledkem 3:0. Stejně skončila i celá série a Jihostroj se může chystat na semifinále.

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): "Nečekali jsme, že celou sérii vyhrajeme bez ztráty setu. Odolena Voda se mi zdála trochu vysílená předkolem. Kromě dneška, kdy jsme občas kazili servisy, jsme podávali ve všech zápasech kvalitně. To byl hlavní klíč k úspěch."

Filip Rejlek (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): "Já to vezmu velmi stručně. Ve všech třech zápasech jsme podávali velmi koncentrovaný výkon a náš postup do semifinále je naprosto zasloužený."

VK Jihostroj České Budějovice - AERO Odolena Voda
3:0 (25:21, 25:13, 25:14)

VK Jihostroj České Budějovice: Michálek, Ondrovič, Schouten, Stoilovič, Todua, de Amo, libero Kryštof. Střídali: Piskáček, Zmrhal

AERO Odolena Voda: Horák, M. Démar, L. Demar, Holubec, Hladík, Vachoušek, libero Hadrava. Střídali: Svoboda, Holčík, Taylor, Shaker, Kop

Nejvíce bodů: Schouten 13, Ondrovič 12, Michálek 9 – Hladík 16, L. Demar 6, Taylor a Vachoušek oba 4.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, Jihostroj, volejbal, Odolena Voda, semifinále, VK Jihostroj České Budějovice, Aero Odolena Voda, Filip Rejlek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj porazil Odolku znovu 3:0 a postupuje do semifinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.