Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj podpořil charitativní Adra běh pro Adélku

Volejbalisté Jihostroje se i v této těžké době rozhodli pomáhat těm, kteří to potřebují. Hráči A-týmu se zapojí do charitativního Adra běhu pro čtyřletou Adélku Křiváčkovou, která se narodila s rozštěpem páteře. Adélka potřebuje 90 tisíc korun na nákup odlehčeného vozíku na míru, díky kterému bude mít snazší pohyb.

„Jsme moc rádi, že se takové akce můžeme účastnit a být nápomocní něčemu užitečnému. Adélka je moc milá a usměvavá holčička, rádi jsme ji poznali a doufáme, že se potřebná částka podaří vybrat,“ řekl kapitán Jihostroje Radek Mach po setkání s Adélkou, která za volejbalisty Jihostroje dorazila do českobudějovické Sportovní haly, aby jim předala startovní čísla.

Podpořit Adélku můžete i vy. Adra běh se letos koná virtuální formou od 9. do 19. května. Pětikilometrovou trasu si účastníci zaběhnou kdekoliv to mají rádi. Klidně i po částech. Veškeré informace a registrace najdete na adrarun.cz.

Pro koho běžíme?

Poběžíme pro čtyřletou Adélku. Tenhle malý usměvavý anděl se narodil s rozštěpem páteře. Adélka je velká bojovnice – pravidelně cvičí a podstupuje neurorehabilitace a dělá velké pokroky. Rodiče doufají, že se jednou postaví na vlastní nohy. Žel malou Adélku trápí další neduhy, které souvisejí s poškozením míchy – porušení obou svěračů a časté záněty ledvin způsobené refluxem moči do ledvin a neurogenním močovým měchýřem. Tak se nevyhne přes cévkování šestkrát denně a antibiotickou léčbu časté hospitalizaci.

Rádi bychom Adélce a její rodině alespoň trochu odlehčili od starostí. V současné době by jim velmi pomohl odlehčený vozík na míru Individual PLUS, aby byl pro Adélku pohyb snazší. Vozíček stojí okolo 90 tisíc korun – tak se do toho běhání musíme opřít!

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, volejbal, Jihostroj, charita, Adra, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj podpořil charitativní Adra běh pro Adélku  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.