Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalisty Budějovic posílili blokař Sedláček a navrátilec Michal Kriško

Volejbalisté Českých Budějovic hlásí dvě posily. Z Ostravy přichází do stříbrného celku uplynulé extraligové sezony reprezentační blokař Oliver Sedláček a po šesti letech se do Jihostoje vrací univerzál Michal Kriško, který hrál naposledy za libereckou Duklu.

Třiadvacetiletý Oliver Sedáček doplní v sestavě blokařů zkušeného kapitána Radka Macha a mladíka Josefa Poláka. „Chtěl jsem se posunout v kariéře. Měl jsem více nabídek, i ze zahraničí, ale šanci hrát za Jihostroj jsem vyhodnotil jako nejlepší," řekl na webu klubu.

Po šesti sezonách se do Jihostroje vrací Michal Kriško. V minulé sezoně trápil Jihočechy v libereckém dresu. V Českém poháru byl hlavním strůjcem úspěšného tažení Liberce, který v semifinále Jihostroj vyřadil. Jeho nebezpečných útoků už se ale na jihu Čech obávat nemusí. „Michal podával v minulé sezoně parádní výkony. Nepřehlédnutelný byl hlavně v poháru, kde Liberci výrazně pomohl k vítězství. Pokaždé, když jsme hráli proti Liberci, byl pro nás velkou hrozbou,“ říká Robert Mifka.

Kriško by měl vytvořit údernou dvojici s Kanaďanem Caseyem Schoutenem. „Těším se na návrat do týmu, který dobře znám. A hlavně doufám, že už v příští sezoně budou moct chodit fanoušci do haly. V Budějovicích je totiž vždycky skvělé publikum," řekl Kriško.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky Sport, volejbal, muži, České Budějovice, Sedláček, Kriško, Michal Kriško, volejbalista, Ostrava, Jihostroj, Liberec, Josef Polák, Radek Mach, Česko, Robert Mifka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisty Budějovic posílili blokař Sedláček a navrátilec Michal Kriško  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.