Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj se těší na podporou fanoušků. Klub má nejvyšší ambice

V minulé sezoně volejbalistům českobudějovického Jihostroje unikl mistrovský titul v posledním finálovém zápase. V té nadcházející, která startuje už 3. října, mají Jihočeši opět chuť bojovat o nejvyšší příčky. Hráči se těší na návrat fanoušků na tribuny.

Základní část UNIQA extraligy začíná Jihostroji v neděli 3. října, kdy do Českých Budějovic přijede tým Black Volley Beskydy. Hracími dny nejvyšší volejbalové soutěže však budou tradičně soboty. Vstupenky jsou k dispozici na webu volejbalcb.cz. 

Jihostroj se v přípravě na sezonu musel obejít bez tří hráčů, kteří reprezentovali Českou republiku na Mistrovství Evropy v Ostravě. To platí pro blokaře Josefa Poláka s Oliverem Sedláčkem a smečaře Martina Licka. I tak se týmu podařilo neprohrát jediné z devíti přípravných utkání. 

Klub chce mistrovský titul a Ligu mistrů

Celý tým se těší na návrat fanoušků na tribuny. „Myslím, že mluvím za všechny v klubu, když řeknu, že se na tuto sezonu těším jako na žádnou z předchozích. Užít si zase po tak dlouhé době atmosféru plné haly bude balzámem pro oko i duši. Zejména hráčům to jistě vlije čerstvou krev do žil,“ uvedl generální manažer Robert Mifka.

Klub pocítil velkou vlnu solidarity od svých fanoušků, když skoro polovina z nich Jihostroji nechala částku za nevyužitou permanentku z uplynulé sezony. „Situace ohledně pandemie koronaviru nebyla jednoduchá pro klub ani pro fanoušky. Děkujeme jim za úžasné gesto. Bereme to jako vzkaz, že jsou s naším klubem pevně spojení a že se o ně můžeme opřít,“ zmínil Mifka.

Za odvetou poletí bezmála šest tisíc kilometrů

Kromě mistrovského titulu bude klub bojovat také v Českém poháru i evropském Poháru CEV, v němž los přisoudil českobudějovickému týmu silného ruského soupeře Kuzbass Kemerovo. „Je to jeden z nejsilnějších klubů prestižní ruské Superligy. Věřím ale, že stísněný prostor budějovické Sportovní haly plné našich fanoušků opět udělá své a soupeře tady překvapíme. V Rusku, jak víme, je možné vše. Takže i do téměř šest tisíc kilometrů vzdálené odvety určitě pojedeme s hlavou vztyčenou a vítězným odhodláním,“ zhodnotil Mifka.

Fanoušci se ve sportovní hale mohou těšit na novou LED obrazovku, dětský koutek nebo třeba nejrůznější světelné efekty. Speciální akce je naplánovaná na utkání 30. října proti Kladnu, který bude oslavou sta let českého volejbalu.

Ohodnoť článek

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky Jihostroj, volejbal, budějovice, Robert Mifka, Česká volejbalová extraliga mužů, Black Volley Beskydy, Liga mistrů UEFA, Evropa, Josef Polák, Česko, pandemie covidu-19, Ruská superliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj se těší na podporou fanoušků. Klub má nejvyšší ambice  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.