Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Radek Mach se loučil s fanoušky. Asi jsem tady zanechal hlubokou stopu, vzkázal volejbalista

V rekordních 19 sezonách vyhrál osmkrát mistrovský titul a čtyřikrát Český pohár. Vše ale jednou končí, a tak se Radek Mach tento týden rozloučil s fanoušky Jihostroje. Zkušený volejbalista se stal legendou českobudějovického klubu.

Po prvním utkání s Odolenou Vodou Radek Mach jen těžko hledal slova. Klub si totiž připravil oficiální rozloučení s touto ikonou českobudějovického volejbalu. Při něm si Mach připomněl příchod do sportovní haly. „Pamatuju si to úplně přesně. Nebyla tady palubovka, protože bylo po povodních. Už je to dlouho,“ usmál se při vzpomínání na začátky v Českých Budějovicích. 

Kromě jiného před fanoušky také řekl, že nelituje toho, že z Budějovic neodešel. „Kdybych odešel, tak nemám tuhle krásnou rodinu a nemám vás,“ pronesl směrem k divákům, kteří ho odměnili hlasitým potleskem. 

Krásný zážitek, hodnotil Mach

Radek Mach si pak vyslechl blahopřání od bývalých spoluhráčů a na závěr se rozloučil s fanoušky. „Chtěl bych vám moc poděkovat za to, že jste dorazili. Byli jste jako vždy fantastický. Vydržte a fandětě dál, jen tak nějaký klub takovou kulisu nemá,“ ocenil podporu z tribun. Sedmatřicetiletý volejbalista poděkoval také své manželce za podporu a trpělivost. 

„Je to něco naprosto nepopsatelného, opravdu krásný zážitek. Asi jsem tady zanechal hlubokou stopu,“ zhodnotil kapitán Jihostroje ceremoniál.

Radek Mach má před sebou ještě jednu výzvu v dresu Jihostroje - vybojovat bronzovou medaily proti Odolené Vodě. V případě výhry se tak může stát už zítra. „Kdyby se to podařilo, bude to jako zlatá. V závěru sezony musíte bojovat. Ten, kdo to vydrží, může slavit,“ dodal. 

Radek Mach v této sezoně překonal Petra Habadu v počtu odehraných sezon za českobudějovický klub. V průběhu devatenácti ročníků slavil mistrovský titul osmkrát, což je unikát. Kromě toho vyhrál čtyřikrát Český pohár a posbíral také tři stříbrné extraligové medaile a tři bronzové medaile.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dan Kubát

Štítky Radek Mach, Jihostroj, volejbal, sport, rozloučení, volejbalista, České Budějovice, Odolena Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Mach se loučil s fanoušky. Asi jsem tady zanechal hlubokou stopu, vzkázal volejbalista  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.