Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Schouten a de Amo se loučí s Jihostrojem. Španěl byl druhým nejdéle působícím cizincem v klubu

Miguel de Amo a Casey Schouten nebudou v nadcházející sezoně působit v českobudějovickém Jihostroji. Volejbalový klub o tom informoval na svém webu. V květnu se fanoušci dozvědí, kdo je nahradí.

Španělský nahravač Miguel Ángel de Amo byl druhým nejdéle působícím cizincem na jihu Čech. Více času v Jihostroji strávil pouze Valerij Todua. Za klub odehrál čtyři sezony, při kterých dokázal posbírat šest medailí. Vyhrál extraligu, ve které získal také stříbrnou a bronzovou medaili, a třikrát se radoval z výhry v Českém poháru. 

„Zaslouží si obrovské poděkování za to, co pro klub udělal. Jako Španěl se skvěle adaptoval na místní prostředí a cítil se v Českých Budějovicích jako doma. To, že se nyní naše cesty rozdělí, je pro obě strany velmi těžké a emotivní. Na druhou stranu v poslední sezoně už jsme my i Miguel cítili, že to chce nový impulz. Dohodli jsme se, že smlouvu nebudeme prodlužovat a Miguel se rozhodl využít nabídku ze Španělska,“ řekl pro klubový web generální manažer Robert Mifka. S fanoušky se de Amo rozloučí v rozhovoru, který klub připravuje. 

Schouten bude do Budějovic jezdit jako soupeř

Odchází také kanadský volejbalista s nizozemským pasem Casey Adam Schouten. Ten na jihu Čech strávil dvě sezony. V té první pomohl ke stříbrné medaili, letos slavil titul v Českém poháru a připojil bronzovou medaili v extralize. V průběhu sezony ale dostal štědrou nabídku od jiného extraligového klubu, a tak bude do Budějovic jezdit jako soupeř, informoval Jihostroj.

„Casey je profesionál a dříč, který je svým přístupem skvělým vzorem pro všechny. Jako Kanaďan se české extralize rychle přizpůsobil a mohli jsme se na něj jako na prvního univerzála spolehnout. Už v průběhu sezony dostal nabídku smlouvy z jiného klubu, které jsme nechtěli konkurovat. Nechceme se účastnit finančních dostihů a držíme se nastavené koncepce. Děkujeme mu za práci, kterou tady odvedl, a přejeme mu hodně štěstí v novém působišti,“ přidal Mifka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, Jihostroj, budějovice, de amo, schouten, prestupy, Casey Adam Schouten, České Budějovice, Česko, Robert Mifka, Miguel Ángel de Amo, Extraliga ledního hokeje, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schouten a de Amo se loučí s Jihostrojem. Španěl byl druhým nejdéle působícím cizincem v klubu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.