Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj porazil Kladno a postupuje do Final Four Českého poháru

Pro Jihostroj začala obhajoba Českého poháru čtvrtfinálovým soubojem s Kladnem. Jihočeši utkání s výjimkou koncovky třetího setu kontrolovali a nepustili soupeře příliš do hry. Jihostroj tak zvládl vítězně třetí těžký domácí zápas v pouhých sedmi dnech a zajistil si i pro tuto sezonu účast ve Final Four Chance Českého poháru.

Pryč už jsou pomalé začátky Jihostroje na domácím hřišti. Českobudějovičtí od počátku diktovali tempo hry a byly vidět pěkné akce po ose Giraudo – van Schie. Kladenským trvalo, než se dostali do hry. Když se nadechovali, zpražil je blokem Ondrovič. Jihostroj měl první set dlouho pod kontrolou a vedl už 24:18. Jenže pak polevil a Kladno toho využilo ke zdramatizování koncovky. Domácí si dokonce museli vzít oddechový čas, ale nakonec zvítězili 25:22.

Také ve druhém setu se více dařilo Jihostroji, který zlobil Kladno kvalitním servisem i bloky. České Budějovice hrály hodně také středem, když několik akcí úspěšně zužitkoval blokař Polák. Kladno ztrácelo mnoho bodů už v polovině setu a domácí si tentokrát bez komplikací došli pro vítězství ve druhém dějství – 25:16.

Ve třetím setu už ze sebe Kladno muselo vydat maximum a Jihostroj se tak rychle do trháku nedostal. Jenže domácí stále kontrolovali hru a univerzál van Schie zatápěl obraně Kladna. České Budějovice měly i třetí set dlouho pod kontrolou, avšak ke konci polevily v koncentraci a hosté koncovku setu zdramatizovali. Nakonec z toho byl nejvyrovnanější set zápasu, ale Jihostroj v něm nakonec potvrdil svou dominanci – 25:23. Jihočeši si tak zajistili účast ve Final Four Chance Českého poháru.

VK Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz 3:0 (25:22, 25:16, 25:23)

Jihostroj:  Giraudo, Licek, Ondrovič, van Schie, Stoilovič, Polák, libero Kryštof. Střídal: Sedláček

Kladno:  Špulák, van Solkema, Grozer, Kyjanice, Platačs, Seppänen, libero Kunc. Střídali: Kraffer, Hýský, Fortuník

Nejvíce bodů: van Schie 16, Licek 12, Giraudo a Polák oba 9 – Špulák a Platačs oba 8, Kyjanica 7, Útoky: 36:21, Esa: 8:6, Bloky: 9:10, Chyby soupeře: 22:24, Rozhodčí: Dušek a Marschner, Diváci: 803

Ohlasy

Vojtěch Zach (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Dařila se nám souhra se středovými hráči, a ještě o level výš, než je běžné, byla souhra nahrávače s univerzálem. Stijn hrál opět velmi dobře a na útoku nás podržel. Trochu jsme ve třetím setu polevili pod tíhou toho, že jsme hráli opravdu dobře, a málem se nám to vymstilo. Měli jsme hodně náročný program a jsem rád, že jsme všechny zápasy zvládli a vyhráli.

Martin Kryštof (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Nám utkání sedlo, všichni se koncentrovali a šli jsme si za postupem. Od začátku zápasu se nám dařilo na servisu a dokázali jsme soupeře ubránit. Povedlo se nám to, co potřebujeme i do budoucna – nesmíme soupeře nechat vydechnout. Jediná výjimka byla ve třetím setu, kdy jsme trochu polevili z koncentrace. Jsme moc rádi, že se nám podařilo postoupit do Final Four.

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): My jsme po celé utkání byli pod tlakem, měli jsme jen pár okamžiků, kdy jsme dokázali domácí přehrát nebo ubránit. Jihostroj postoupil zaslouženě.

Jiří Kraffer (kapitán Kladno volejbal cz): Nepředvedli jsme to, co jsme chtěli. Soupeř byl na čtvrtfinále připravenější. Ačkoliv měli hodně zápasů v řadě, dokázal se na to zkoncentrovat. Jednoduše hrál lepší volejbal a zaslouženě postupuje do dalšího kola. Nás to mrzí, ale musíme se z toho oklepat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, jihostoj, kladno, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Jihostroj porazil Kladno a postupuje do Final Four Českého poháru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.