Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj získal smečaře z Bulharska. Balabanov tam letos vyhrál titul

Po sérii odchodů představuje českobudějovický Jihostroj první posily pro nadcházející sezonu. Tou první je bulharský smečař Kaloyan Balabanov. Čtyřiadvacetiletý volejbalista přichází z klubu, který letos vyhrál tamní nejvyšší soutěž.

Tým bude mít potenciál hrát o nejvyšší příčky, říká nový trenér Jihostroje Kowal

Nejen velké hráčské změny, ale také nástup zahraničního trenéra nastartují novou kapitolu v historii klubu. Vedení Jihostroje přivedlo respektovaného polského kouče Andrzeje Kowala, který nasbíral mnoho úspěchů a má velkou chuť přidat další na...

Čtyřiadvacetiletý Balabanov měří 198 centimetrů a za sebou má dvě povedené sezony v dresu bulharského klubu z Burgasu. V sezoně 2021/2022 získal klub stříbro v bulharské Superlize i poháru. Letos tým vybojoval superligový titul. 

„Kaloyan je typ hráče, který chce vítězit. Ukázal, že na sebe dokáže vzít zodpovědnost a dostat ze sebe to nejlepší, když jde do tuhého – přesně takové typy potřebujeme. Několikrát jsme spolu mluvili a byla z něj cítit velká chuť jít k nám a hrát za Jihostroj. Jde o komplexně vybaveného dynamického smečaře se stabilním příjmem. Jako levák by mohl být navíc pro soupeře velmi nepříjemný na útoku. Očekáváme, že bude v příští sezoně patřit mezi naše opory,“ sdělil v tiskové zprávě generální manažer Robert Mifka.

Balabanov hrál za bulharské týmy VC Cherno More Baske, Marek Union-Ivkoni a naposledy za Neftochimik Burgas. Kromě zlata a stříbra z bulharské Superligy má také dvě stříbra z tamního poháru a dvě stříbrné medaile z bulharského Superpoháru. „Nemůžu se dočkat toho, až vás poznám. Slyšel jsem hodně hezkých věcí o fanoušcích Jihostroje a udělám všechno pro to, abych hrál dobře před takovým publikem,“ vzkázal Kaloyan Balabanov.

Jihostroj povede od nové sezony polský kouč Andrzej Kowal„Pro každého trenéra je výzva už jen to, že jde do nového klubu. Být prvním zahraničním trenérem klubu je pro mě extra motivace, ale neovlivní to kvalitu mojí práce, protože vždy pracuji na sto procent. Mým cílem je připravit hráčům co nejlepší podmínky, abychom dosáhli našich cílů. Pokud jde o moji osobu, věřím, že největší úspěchy jako trenéra mě teprve čekají. To mi rozhodně dává velkou motivaci k tvrdé práci a jsem připraven na všechny výzvy,“ vzkázal před nedávnem nový trenér.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky jihostroj, volejbal, české budějovice, bulharsko, posila, balabanov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj získal smečaře z Bulharska. Balabanov tam letos vyhrál titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.