Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Blokařský post Jihostroje vyztuží urostlý Kanaďan Sam Taylor-Parks

Blokařská trojka je kompletní. Česko-slovenské duo Sedláček–Ondrovič doplní Sam Taylor-Parks z Kanady. Robustní 203 centimetrů vysoký blokař si vyzkoušel českobudějovickou atmosféru během loňského Poháru CEV v dresu Schönenwerdu, se kterým získal na konci sezony mistrovský titul ve Švýcarsku.

Šestadvacetiletý Kanaďan s irským pasem si v Českých Budějovicích poprvé zahrál už v rámci přípravných zápasů za rakouský Waldfiertel, jehož barvy hájil v ročníku 2021/22. Právě s Waldfiertlem posbíral své první větší týmové úspěchy, když vyhrál rakouskou nejvyšší soutěž i pohár.

Svými výkony si řekl o angažmá v předním švýcarském klubu Volley Schönenwerd, se kterým hned v první sezoně slavil mistrovský titul. Taylor-Parks patřil k tahounům týmu, který ve finále senzačně otočil sérii se silným Amriswillem z 0:2 na konečných 3:2 na zápasy.

Sam Taylor-Parks na jihu Čech nahradí Josefa Poláka, kterého v úterý potvrdil jako svou novou posilu jiný klub, proti kterému hrál Jihostroj v Poháru CEV – belgický Maaseik.

„Sammy nás poprvé zaujal už když byl ještě ve Waldfiertelu, protože svými výkony hodně vyčníval. Když jsme hráli proti Schönenwerdu v Poháru CEV, patřil opět mezi nejlepší hráče svého týmu. Tehdy nás přesvědčil, že má všechny předpoklady pro to, aby byl výborným blokařem i v české extralize. Jedná se o pracovitého a fyzicky skvěle vybaveného hráče, který má velmi kvalitní blok, útok i podání. Věřím, že díky němu budeme na blokařském postu zase o něco silnější,“ je přesvědčen generální manažer Robert Mifka.

„Poprvé jsem o Jihostroji slyšel, když jsem proti němu hrál před dvěma lety přípravný zápas. Jeli jsme do Českých Budějovic s mým tehdejším klubem z Waldfiertlu. V minulé sezoně jsem hrál v Českých Budějovicích znovu Pohár CEV za Schönenwerd a byl jsem ohromen vysokou úrovní tréninků i herní vyspělostí hráčů. Kdykoliv jsem České Budějovice navštívil, tak jsem si to užíval. Když přišla nabídka jít do Jihostroje, zdálo se správné ji přijmout a přidat se k rodině,“ řekl Sam Taylor-Parks.

„Mým hlavním cílem do další sezony je, abychom s novými spoluhráči společně jako skupina dosáhli maximálního možného potenciálu. Pokud se nám to povede, tak věřím, že vytvoříme opravdu velmi kvalitní tým. Chci všechno podřídit své roli v týmu, abychom měli co největší šanci na úspěch,“ dodal. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, sport, české budějovice, jihostroj, posila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blokařský post Jihostroje vyztuží urostlý Kanaďan Sam Taylor-Parks  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.