Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jihostroj čeká v extralize nahuštěný program. Začne až v polovině října

Kvůli olympijské kvalifikaci odstartuje volejbalová sezona 2023/24 zhruba o měsíc později, než je zvykem. Extraliga navíc bude vrcholit nejpozději v dubnu, program nadcházející sezony tak bude mít Jihostroj i vzhledem k účasti v Lize mistrů velmi pestrý.

Volejbalová UNIQA extraliga zná herní řád pro sezonu 2023/24. Nový tým Jihostroje vstoupí do úvodního zápasu 14. října na palubovce Brna. První zápas ve Sportovní hale se odehraje netradičně ve čtvrtek 19. října proti Benátkám nad Jizerou. A pozor – čtvrtky budou patřit nově mezi běžné hrací dny a v tento den se odehrají hned první tři domácí duely v nové sezoně. Začátky domácích zápasů budou tradičně v 18 hodin.

Extraliga bude mít i v sezoně 2023/24 stejný počet třinácti účastníků. V základní části tak odehraje každý tým 24 utkání, poslední kolo sehraje Jihostroj 2. března ve Sportovní hale s Libercem. Předkolo play-off začne 5. března a čtvrtfinálové boje vypuknou od 14. března. Nového mistra budeme znát nejpozději do 30. dubna, kdy je na programu případný pátý zápas finále extraligy.

Termíny play-off:
Předkolo (na dva vítězné zápasy): 5. 3., 8. 3., 11. 3.
Čtvrtfinále (na tři vítězné zápasy): 14. 3., 17. 3., 20. 3., 23. 3., 26. 3.
Semifinále (na tři vítězné zápasy): 29. nebo 30. 3., 1. nebo 2. 4., 5. nebo 6. 4., 9. nebo 10. 4., 13. nebo 14. 4.
Série o třetí místo (na dva vítězné zápasy): 17. 4., 20. 4., 23. 4.
Finále (na tři vítězné zápasy): 18. 4., 21. 4., 24. 4., 27. 4., 30. 4.

Kromě domácí extraligy čekají České Budějovice také souboje v Českém poháru a Lize mistrů (případně i Poháru CEV). Termíny utkání zatím nejsou známé, na první domácí zápas v Lize mistrů se mohou fanoušci těšit na konci listopadu. Na domácí zápasy ve všech soutěžích platí permanentka, která je nejvýhodnější možností, jak navštěvovat zápasy Jihostroje.

Příprava českobudějovických volejbalistů na sezonu 2023/24 začíná v pondělí 7. srpna. Nový polský trenér Andrzej Kowal by měl mít k dispozici kompletní kádr, s výjimkou univerzála Alejandra Gonzáleze, který se připravuje s národním týmem Kuby na olympijskou kvalifikaci. Od září bude hrát Jihostroj přípravné zápasy, kterých naplánoval nový trenérský tým zhruba deset.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky volejbal, Jihostroj, sezona, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj čeká v extralize nahuštěný program. Začne až v polovině října  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.