Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tři domácí zápasy, třikrát 3:0. Jihostroj porazil v derby Příbram

Jihostroj se od poloviny prvního setu utrhl a nestačil ho zbrzdit ani bojovný výkon Příbrami. Českobudějovické publikum tak bylo svědkem dalšího hladkého vítězství, které Jihostroji pomohlo potvrdit pozici na předních místech tabulky. Do hry poprvé zasáhl na straně domácího týmu kubánský univerzál Alejandro González.

Jihostroj byl v derby s Příbramí favoritem zápasu, ostatně jako při většině domácích zápasů. Hosté drželi ze začátku prvního setu krok i bez svého prvního univerzála, který na jih Čech citelně chyběl. Zápas byl vyrovnaný do poloviny prvního setu, pak začali Českobudějovičtí odskakovat. Na servisu byl opět nebezpečný Carísio, jehož tým nepřipustil v koncovce setu žádné drama.

Druhá sada byla už o něco jednoznačnější ve prospěch domácího Jihostroje. Příbramští bojovali a předvedli některé pěkné akce, jenže České Budějovice měly herně navrch. Univerzál van Schie byl ve formě a celý jihočeský tým se výrazně zlepšil na servisu oproti předchozím zápasům. Jihostroj si dokráčel pohodlně i pro zisk druhé sady.

Za stavu 2:0 pro Jihostroj už měla Příbram velmi těžkou pozici se zápasem ještě něco udělat. Domácí byli v laufu a vypustili chvíli na hřiště i svého nového kubánského univerzála Gonzáleze, který k radosti publika hned zatloukl hřebík na polovinu Středočechů. Příbram se přesto držela a pokračovala v bojovném výkonu. Vůbec nejvíce se jí podařilo zdramatizovat právě třetí koncovku, ale jednadvacátý bod byl jejím maximem. Na bloku skvěle zahrál Sedláček, který ukončil zápas za stavu 3:0 pro domácí.

OHLASY

Eduardo Carísio (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Byl to těžký zápas, protože jsme věděli, že soupeř bude bojovat. Příbram zahrála dobře v posledním zápase, takže jsme se na ni důsledně připravovali. Na začátku zápasu jsme měli trochu problémy, ale pak už jsme se dostali do našeho obvyklého tempa a udrželi jsme ho po celou dobu.“

Daniel Rosenbaum (kapitán VK Trox Příbram): „Nejsme úplně ve zdravotní pohodě a chyběl nám první univerzál, což nás hodně oslabilo. Myslím si, že je to škoda, protože bychom s Budějcemi mohli hrát vyrovnaněji. Škoda posledního setu, ve kterém jsme se dlouho drželi a měli jsme šanci v něm něco uhrát. Budějovice nás vždy přehrály v jedné otočce, kdy jsme nedokázali otočit jejich podání, a pak už jsme je nedotáhli.“

VK Jihostroj České Budějovice – VK Trox Příbram 3:0 (25:19, 25:17, 25:21)

Rozhodčí: Činátl R., Olt J.

Počet diváků: 704

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Carísio, Balabanov, Taylor-Parks, van Schie, Luengas, Sedláček, libera Michálek a Kovařík. Střídali: Ondrovič, González a Emmer.

Hosté: D. Rosenbaum, Andrade, Šábrt, Toman, Lyzanets, Benítez, libero Verasio. Střídal: F. Ureš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, volejbal, jihostroj, příbram, reportáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři domácí zápasy, třikrát 3:0. Jihostroj porazil v derby Příbram  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.