Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Konec ročníku ve velkém stylu - v Budějovicích se přepisovaly dějiny

PR článek

Den státního svátku 17.11. lze v Budějovicích slavit různým způsobem. Jedním z nich byl svátek sportovní, odehrávající se v nedaleké Sportovní hale. A to konkrétně Samson Mistrovství České republiky mužských nohejbalových trojic.

Akce podobného typu se v tomto městě nohejbalu zasvěcenému, kde tento sport před více než 100 lety u malého jezu vznikl, nekonala více než čtvrt století. A tak si jeden z bývalých špičkových hráčů Dynama, Zdeněk Musil, který se těší vysokému renomé v nohejbalové komunitě, řekl, že je třeba něco vymyslet a jal se konat. Dlouhé přípravy a mraky práce se vyplatily a nyní lze tak s čistým svědomím mluvit o zakončení tuzemské sezóny ve velkém stylu.

Do Sportovní haly zavítalo 24 týmů z celé republiky, od krajských úrovní až po tu nejvyšší, extraligovou.

Už jenom jména jako Kop, Vanke, Pospíšil, Chalupa, Tolar, Vít a mnoho dalších zaručovali nohejbal světové úrovně. A realita byla pravdou, když již v základních skupinách bylo možno vidět úžasný nohejbal.

Za Jižní Čechy krásnou hrou reprezentovaly oddíloví zástupci Dynama České Budějovice, Strakonic a Třeboně. Bohužel však v nabité konkurenci postupně narážely na extraligové týmy a ze základních skupin se k neradosti domácích fanoušků do bojů o medaile nedostaly.

Do haly zavítalo neskutečných 647 diváků, což vyrazilo dech i organizátorovi Zdeňkovi Musilovi. Bylo evidentní, že má nohejbal v Českých Budějovicích stále obrovskou tradici. I ze stran nejvyšších funkcionářů byla slyšet upřímná chvála na skvěle organizačně zvládnutou akci a i město si udělalo krásnou vizitku a přesvědčilo se o tom, že akce tohoto typu na jihu Čech umí opravdu na vysoké úrovni.

Po dohrání základních skupin, osmifinále a čtvrtfinále se přestavil kurt na jeden centrální a začaly semifinálové boje. Do těch se již probojovala extraligová špička v podobě Modřic A, Čakovic B, Karlových Varů A a Žatce. Zde se již jednalo o nohejbal světové úrovně a to důstojně před skvělou diváckou kulisou. Ze semifinálových bojů se do těch finálových probojovaly áčka Modřic a Karlových Varů. Pro titul si poté zaslouženě dokráčeli Modřice, v jejichž týmu je vedle Pospíšila s Rosenberkem vepsána i budějovická stopa v podobě místního odchovance Davida Višvadera. Jihomoravané tím zkompletovaly letošní hattrick a dokázali svou momentální herní nadvládu. Zároveň nadělili krásný dárek svému trenérovi Petrovi Guldovi, který letos na postu týmového trenéra končí.

Na druhém místě skončily stejně jako na posledním trojkovém šampionátu Karlovy Vary A ve složení Vanke, Tolar, Kokštein. Třetí příčku obsadil tým Čakovic B (Kalous Z., Vacek, Kanda) a bramboru bral Žatec (Vít O., Sehrig, Ftačník).

Ohlasy na organizaci turnaje jsou od hráčů i diváků velice pozitivní a tak závěrem nezbývá než se zeptat hlavního organizátora, který do celé akce vložil spoustu energie, Zdeňka Musila, jak je spokojen s celkovým průběhem šampionátu?

"Chtěl bych strašně poděkovat, ale nejenom divákům, ale samozřejmě i hráčům… Je vidět, že to jde ruku v ruce. Ruku na srdce, kdy naposledy jsme viděli tak kvalitní výkony hráčů při MČR? Diváci odměnili hráče jak finančně tak diváckou podporou a hráči jim nadělili neskutečnou podívanou po cely den. Pro mě je toto celé dohromady velká odměna za celou práci s přípravami na MČR. Chtěl bych taky poděkovat mamce a moji partnerce, ze mi pomohly zorganizovat bufet, brachovi, že si vzal na hrb cely živý přenos a druhému bráchovi, že makal od rána u kamer. Ondrovi Matějkovi a Honzovi Vondráškovi za výpomoc s organizaci. Děkuju taky všem nohejbalovým kamarádům z Legend, Maláku a Křenovic za pomoc s přípravami v hale a přestavěním kurtu na finálové boje. Sluší se taky samozřejmě poděkovat sponzorům akce. Teď z toho jen ještě musíme pro nohejbal vytěžit co nejvíce jen jde."

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, Česko, nohejbal, Zdeněk Musil, Karlovy Vary, Čakovice, Modřice, Žatec, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Jinak chce vládní mafie přepisovat dějiny věšením cizích východních vlajek už od r1948. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Více píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy, nyní třeba o demonstraci v Praze, povolení Rondapu, ceně vody v Liberci, umělé IQ v Brně...

Úterý, 28. listopadu 2023, 10:22Odpovědět

Konec ročníku ve velkém stylu - v Budějovicích se přepisovaly dějiny  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.