Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihostroj vyhrál po třech letech ve Varech a má čtvrtfinálový mečbol

Po vyrovnaném prvním zápase pokračovala čtvrtfinálová série na Karlovarsku, kde byl favoritem domácí tým. Jihostroj však šal navzdory předpokladům. Hned na začátku zápasu zapnul vyšší rychlostní stupeň a přejel domácí ve třech setech. Společně se skupinou fanoušků pak hráči bouřlivě oslavovali první vítězství v Karlových Varech od finálové série 2021. České Budějovice tak budou ve středu ve Sportovní hale (18:00) útočit na postup do semifinále.

VK ČEZ Karlovarsko – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (23:25, 22:25, 23:25)

VK ČEZ Karlovarsko: Kock, Keemink, Ihnát, Carmody, Rodríguez, Pastrňák, libero Pfeffer. Střídali: Marelič, Baláž, libero Kočka a Kasan

VK Jihostroj České Budějovice: Sedláček, Carísio, Luengas, Okolić, González, Balabanov, libero Kovařík. Střídali: Ondrovič, Leština, Emmer a van Schie

Nejvíce bodů: Rodríguez 19, Pastrňák 13, Carmody a Marelić oba 9 – González 19, Luengas 14, Okolić 9

Útoky: 43:45, Esa: 5:3,  Bloky: 10:10,  Chyby soupeře: 10:17, Rozhodčí: Krtička J., Buchar T., Diváci: 957

Ohlasy

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): Malá agresivita. Přijde mi, že nevěříme tomu, že můžeme vyhrát nějakou koncovku. Budějovice jsou v určitých momentech preciznější, a proto vyhrávají koncovky setů. My to jedeme k nim otočit a ještě se o to porveme.

Ondřej Hudeček (trenér VK ČEZ Karlovarsko): My jsme nebyli schopni zakončit naše útoky. Budějovice byly lepší v obraně, tím si myslím, že nás přehrály. Ale všechny sety byly o dva tři body, ještě není nic ztraceného.

Eduardo Carísio (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Věděli jsme, že hrát v Karlových Varech je hodně těžké, ale první zápas série jsme vyhráli, takže jsme do toho šli se zdravým sebevědomým. Hráli jsme celý zápas velmi dobře, jen ve třetím setu jsme chvíli polevili, ale vrátili jsme se do zápasu. Chtěl bych pochválit kluky, všichni předvedli solidní výkon. Jsme moc rádi za tohle cenné vítězství, ale ještě není konec. Musíme vyhrát ještě jednou.

Andrzej Kowal (trenér VK Jihostroj České Budějovice): V základní části se nám zápas ve Varech vůbec nepodařil a prohráli jsme ho 0:3, dnes jsme ale předvedli úplně jinou úroveň. Odehráli jsme velmi slušný zápas, jediný kratší výpadek jsme měli ve třetím setu, kde nám pomohlo dvojstřídání. Skvěle ho zvládl Matěj Emmer a Stijn van Schie. Výhra z Karlovarska je krásná, ale víme, že ještě není konec. K postupu potřebujeme tři vítězství a zatím máme jen dvě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Karlovarsko, volejbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vyhrál po třech letech ve Varech a má čtvrtfinálový mečbol  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.