Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihostroj smetl Kladno a udělal první krok do finále

V prvním semifinále bylo favoritem díky domácímu prostředí Kladno. Jihočeši však vypravili autobus plný fanoušků a také oni se mohli cítit jako doma. Hlasitá podpora Jihostroji svědčila a od začátku diktoval tempo hry. Po dvou vítězných setech vedly České Budějovice na začátku třetího už 6:0. Kladno průběh setu zvrátilo, dramatickou koncovku ale urval Jihostroj a připsal si důležitou první výhru v sérii. Druhý duel se hraje v úterý od 18 hodin v českobudějovické Sportovní hale.

Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (20:25, 21:25, 23:25)

Kladno volejbal cz: Seppänen, Zajíček, Platačs, Imamura, Graham, Neves, libero Fernandez. Střídali: Villarreal, Čeketa

VK Jihostroj České Budějovice: Luengas, Okolić, González, Balabanov, Sedláček, Carísio, libero Kovařík. Střídali: Leština, van Schie a Emmer

Nejvíce bodů: Imamura 11, Seppänen a Platačs oba 8 – González 18, Okolić, Balabanov a Luengas všichni 8, Útoky: 31:33, Esa: 5:7, Bloky: 7:12, Chyby soupeře: 21:23, Rozhodčí: Rychlík a Kovář, Diváci: 510

Ohlasy

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): Měli jsme nahnáno v kalhotách, takhle se o finále nebojuje. Začátek posledního setu byl tragický, ale pak jsme se do toho dostali a šlo to. Takhle bych si představoval náš výkon. Budějovice nás jasně porazily a z naší strany to byla špatenka. Měli bychom si vyklepat trenky, protože si myslím, že tam je veľa koblih.

Arnaud Josserand (trenér Kladno volejbal cz): Je to těžké, Budějovice hrály dobře, my ne. Byli jsme blízko k vítězství ve třetím setu. Nepředvedli jsme náš nejlepší volejbal. Budějovice předvedly konstantní výkon, hrály to, co umí nejlíp. Takže my musíme především zvednout naši úroveň a myslím, že pak bychom mohli předvést něco v Budějovicích. Ale s tím, co jsme předvedli dnes, Jihostroji nemůžeme konkurovat. V úterý jim máme co oplácet, jsme připraveni bojovat klidně v pěti zápasech.

Eduardo Carísio (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Byl to skvělý první krok, věděli jsme, že to v Kladně bude složité, ale nezáleží na tom, jestli hrajeme doma nebo venku. Je to jen začátek a určitě to bude složitější, v úterý čekáme Kladno v té nejlepší formě. Jsme nadšení, ale teď se musíme podívat, kde se ještě můžeme zlepšit a soustředit se na další zápas.

Andrzej Kowal (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Důležité vítězství na hřišti soupeře. Ale je to zatím malý krůček, ve finále bude hrát tým, který vyhraje tři zápasy. Jsme spokojení konkrétně s druhou polovinou třetího setu, kdy jsme nebyli v jednoduché situaci, ale vyšlo nám střídání a kluci opět pomohli. A pak jsme zvolili na konci setu dobrá řešení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Karlovarsko, volejbal, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj smetl Kladno a udělal první krok do finále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.