Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plážoví volejbalisté se pro dobrou věc nechají dražit počtvrté. Patronkou je Kolocová

Už čtvrtý benefiční turnaj plážového volejbalisty Martina Tichého s názvem Vyber si, vydraž si, zahraj si!, kdy si amatérští hráči mohou vydražit a zahrát si po boku někoho z české beachvolejbalové špičky, je tady! S patronkou Kristýnou Kolocovou, a úřadujícím mistrem republiky Davidem Lencem, několikanásobnou českou šampionkou Hanou Skalníkovou či dvojicí Diana Žolnerčíková – Martina Jakubšová na dražebním lístku.

Speciálními hosty budou modelka a Česká Miss 2008 Eliška Bučková a moderátorka rádia City, spisovatelka a NLP terapeut, Iva Lecká. Dražba se uskuteční v sobotu 21. listopadu od 19 hodin v Music Clubu Theatro, samotný turnaj odstartuje na písku Beachklubu Pankrác o den později 22. listopadu v 9 hodin. Vítězi turnaje si odnesou stejně jako loni dvě letenky balónem od společnosti Hoši v koši.

Vyber si, vydraž si, zahraj si!, s nímž před čtyřmi lety přišel mistr republiky z let 2008 a 2011 má dva hlavní motivy: propojit profi sport s tím amatérským a prostřednictvím známých tváří podpořit ty, kteří to potřebují. Zájemci si mohou v sobotu večer vydražit za libovolnou částku svého oblíbeného hráče, aukce probíhá klasickým přihazováním, a druhý den si s ním zahrát v turnaji. Zároveň se mohou do turnaje přihlásit další dvojice a okusit, jaké je to stát na opačné straně sítě proti úspěšným hráčům a hráčkám. Během tří ročníků turnaje se podařilo vybrat více než půl milionu korun. Také letos si výtěžek rozdělí dvě neziskové organizace: Centrum Anabell, které již 13 let úspěšně pomáhá osobám s poruchami příjmu potravy, a Acorus, který poskytuje pomoc osobám ohroženým domácím násilím a provozuje azylový dům.

Původně byla na dražebním lístku také plážová kráska Kristýna Kiki Kolocová, díky níž se loňský výtěžek zvýšil o 36 tisíc korun – právě tolik neváhal z kapsy zájemce vytáhnout, aby si s Kiki mohl jeden den zahrát. Jenže natržený úpon v rameni a nezbytná operace její plány zhatily, stala se tak alespoň nehrající patronkou turnaje a vydražen bude její dres z mistrovství světa 2015. Posledního turnaje, který letos na mezinárodní scéně odehrála. „Je na něm natištěné moje příjmení, díky tomu je trošku speciálnější,“ říká Kristýna Kolocová, která pevně doufá, že se na hřiště bude moct vrátit už v prosinci.

Mrzí ji, že si letos nezahraje? „Svým způsobem určitě ano, v loňském roce jsem měla skvělého parťáka a byl to díky němu pro mě příjemně strávený den. Na druhou stranu mám teď trošku jiné myšlenky a starosti, takže výraz líto možná není ten ideální. Co mi ale je líto, je, že se za mě tím pádem nevydraží tolik peněz a nepřispěju tak do dražby takovým podílem jako vloni,“ dodává Kolocová.

Nejsou to jen planá slova, maminka úřadující mistryně republiky už dlouho pracuje v motolské nemocnici na dětské psychiatrii. „Dívek s poruchou příjmu potravy jsem viděla, především jako dítě, když jsem mamku chodila čas od času do nemocnice navštívit, nespočet. Nikdy jsem nechápala, proč nechtějí jíst, když je přitom jídlo tak dobré a vůbec jsem neuměla pochopit, že je to opravdu nemoc. Teď už chápu, že dokonce velmi nepříjemná,“ vysvětluje Kristýna Kolocová.

Zato se na hřišti objeví Hana Skalníková, rozená Klapalová, účastnice olympijských her v Londýně 2012 a hráčka, po jejímž boku Kolocová vybojovala poslední mistrovský titul. „Ráda pomáhám dobré věci, a pokud musím pouze pinkat do míče, není nic jednoduššího,“ vysvětluje Skalníková, která se velkého benefičního turnaje zúčastní poprvé. „Přijde mi to jako velice kreativní nápad. Občas se snažím svojí účastí podpořit nějakou akci, naposledy to byl benefiční turnaj pro Férovou nemocnici,“ dodává.

Kromě svých 183 centimetrů na síti a šikovné pravačky může podle svých slov dražiteli nabídnout hru s úsměvem na tváři a s chutí bojovat o každý míč. „Z výhry budeme mít radost a z proher nebudeme klopit hlavu, protože by nám to stejně k ničemu nebylo,“ láká potenciální zájemce. Pro dámy špatná zpráva: musí to být muž. Turnaj je totiž pro smíšené dvojice.

Ani ženy nicméně nebudou o nic ochuzeny. Pozvání do čtvrtého ročníku benefičního turnaje Vyber si, vydraž si, zahraj si! přijali Robert Bobb Kufa s Janem Dumkem, Jindřich Weiss a nebude chybět ani samotný zakladatel turnaje Martin Tichý a novopečený mistr republiky David Lenc.

„Minulý rok jsem kromě polařských výkonů nabízel ještě zahrání písničky na klavír, ale letos jsem tolik necvičil, tak abych to zopakoval, musela by to být hodně vysoká nabídka,“ vtipkuje všestranný hráč David Lenc.

Dámskou část dražebního lístku tvoří oblíbené stálice benefičního turnaje Eliška Gálová s Šárkou Nakládalovou, Martina Bonnerová a nově Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou, dvojice, která je ještě o rok mladší než Tichého dražební turnaj.
„Moc se nám tento projekt líbí a jsme moc rády, že můžeme pomoci dobré věci, už má svou historii a tradici a propojení krásného sportu, jakým beach volejbal je, s pomocí druhým se nám zdá skvělé,“ shodují se Jakubšová se Žolnerčíkovou. Na jakou částku se jako nováčci turnaje cení? „To asi nedokážeme odhadnout. Je to naše první účast, tak se necháme překvapit, ale doufáme, že za co nejvíce to půjde,“ dodávají.

Martina Jakubšová se totiž ve svém okolí s poruchou příjmu potravy setkala. „Boj s nimi není jednoduchý a neměl by se podceňovat. Je skvělé, že Anabell umí pomoci. S domácím násilím žádné zkušenosti nemám. Mám to štěstí, že mám kolem sebe milující rodinu, ve které mám velkou podporu. Přála bych každému, aby to také tak měl,“ popisuje Jakubšová.

Na dražebním večeru s následnou party v Music Clubu Theatro vystoupí modelka a Česká Miss 2008 Eliška Bučková, Iva Lecká z rádia City vytvoří moderátorskou dvojici s volejbalovým guru Sašou Mrázem a budou celou dražbou provázet. Každý účastník akce se může těšit na turnajové tričko díky podpoře společnosti Quo. Vítězové turnaje se proletí v balónu, společnost Hoši v koši je totiž stejně jako loni odmění dvěma letenkami.

Zájemci najdou více informací, včetně přihlášení a toho, jak akci podpořit jinak, na www.beneficniturnaj.cz.

O podporovaných organizacích lze najít informace na www.anabell.cz a www.acorus.cz.

Tisková zpráva

Štítky Kristýna Kolocová, Martina Jakubšová, Hana Klapalová, Martin Tichý, plážový volejbalista, Česká Miss 2008, Eliška Bučková, dražba, porucha příjmu potravy, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plážoví volejbalisté se pro dobrou věc nechají dražit počtvrté. Patronkou je Kolocová  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.