Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hala bude praskat ve švech, požene Jihostroj za titulem

České Budějovice - Druhý pokus na ukončení finálové série mají volejbalisté českobudějovického Jihostroje. Při vedení 3:1 na zápasy mohou dnes se svými fanoušky oslavit další mistrovský titul. Ale jen pokud přehrají Ostravu.

V pátek získali svěřenci trenéra Petra Broma mečbol, když přehráli domácí celek 3:1. Druhý den ale stejný výsledek nezopakovali a po prohře 0:3 byli hodně smutní. 

Navíc přišli o svého kapitána a nejlépe blokujícího hráče Michala Sukubu. "Mám klasický výron, do finále už nezasáhnu," byl smutný dvoumetrový blokař. Do hry tak dnes možná naskočí i asistent trenéra Jihostroje Stanislav Pochop.

Dnes má jihočeský tým možnost slavit další mistrovský titul. Začátek utkání je v 18 hodin a zájem o něj je nemalý. Už nyní se vydávají někteří do haly, aby si zamluvili místa. Lístky se snaží koupit co nejdříve. Už na domácích zápasech finále se těsnalo v hale přes 2200 fanoušků, nyní by jich mělo dorazit ještě více.

V případě neúspěchu se série přesune opět do Ostravy. "Moc rádi bychom dnes finále ukončili vítězstvím, ale bude to hrozně těžké," tuší libero David Juračka.

"Uděláme vše pro to, abychom dnes uhráli titul před naším úžasným publikem. Ale doufám, že nebudeme svázaní a budeme hrát uvolněně. A že si poslední zápas užijeme," doplňuje  nahrávač Jihostroje ČB Michal Sládeček, jenž prakticky celé play off hraje se zlomeným malíčkem levé ruky.

Zkušený bývalý reprezentant Slovenska odmítá spekulace, že by on i jeho spoluhráči záměrně vypustili sobotní duel, aby mohli slavit titul v domácím prostředí. "V sobotu nám došly síly. Alespoň já jsem to tak cítil. Není pravda, že bychom zápas vypustili. Chtěli jsme sérii ukončit, ale je toho strašně moc, každého něco bolí, zápas nám prostě nevyšel. Je zbytečné si z toho dělat hlavu, když na to máme další dva pokusy," dodává opora Českých Budějovic.

Autor: CardaR

Štítky Jihostroj, České Budějovice, Ostrava, finále, Michal Sládeček, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hala bude praskat ve švech, požene Jihostroj za titulem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.