Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj dělí jediné vítězství od finále, doma smetl Kocoury 3:0

České Budějovice – Vytyčený cíl mají volejbalisté Českých Budějovic na dosah. V pátém utkání semifinále mezi Jihostrojem a příbramskými Kocoury, které hostila v pondělí večer jihočeská metropole, vyhráli díky výborné obraně s přehledem 3:0.

V sérii hrané na čtyři vítězství tak vedou 3:2 a s mečbolem přibaleným do autobusu vyrazí ve středu k šestému duelu do Příbrami. Tam mohou slavit postup do finále, kde už soupeře vyhlíží Ostrava.  „Ale víme, že nic jednoduchého nás u nich nečeká. Víme, že může dojít na sedmý zápas,“ podotkl po utkání spokojený trenér Jihostroje Petr Brom.

Pokud Středočeši opět doma srovnají stav zápasů, poslední rozhodující střetnutí uvidí opět jihočeští fanoušci v pátek v 18 hodin.

V úvodu prvních dvou setů hrály oba týmy vyrovnaně, postupem času ale začal prostor nad sítí ovládal vítěz základní části. Především obranou na síti (Sukuba, Fila, Torcello), v zadních řadách vynikal skvělými zákroky a jistým příjmem David Juračka, bývalé juniorské reprezentační libero. Ostatní mu zdatně sekundovali. Nic nebylo platné ani příbramské zdržování hry, za které byli několikrát Kocouři napomínáni. Stejně úspěšné bylo i prostřídání sestavy reprezentačním koučem Janem Svobodou (v příští sezoně nahradí Petra Broma v Č. Budějovicích) na lavičce Příbrami.

„Diváci jsou naším dalším hráčem navíc. Je plná hala, v takové atmosféře se hraje parádně,“ pochvaloval si mezi sety nahrávač Michal Sládeček, jenž už páté utkání v play off extraligy odehrál se zlomeným malíčkem na levé ruce.

Rozdílem třídy vyhráli českobudějovičtí volejbalisté i set třetí. V něm navíc darovali hosté vítězům Českého a Česko-slovenského poháru několik bodů, když nevěděli, v jakém pořadí se mají na hřišti postavit. Za druhé odpískané chybné  postavení na hřišti (v české lize nevídané, Příbramským se to povedlo následně ještě třikrát!) je rozhodčí ocenil žlutou kartou, která jim krásně ladila s dresy.

To se nelíbilo několika příbramským fanouškům, kteří zaplavili hrací plochu vším, s čím se zatím na všech zápasech marně pokoušeli o fandění a jakousi podporu svého týmu vytvářením co nejvíce nepříjemných zvuků najednou.

Trenér českobudějovického celku po utkání rozdával úsměvy a své svěřence chválil. „Přistoupili jsme k zápasu zodpovědně a dodržovali jsme věci, které jsme si před zápasem řekli. Příbram jsme dostali pod sebe.

K vítězství nám pomohli opět výborní fanoušci, kteří nás po celý zápas povzbuzovali,“ řekl Petr Brom.

„Pro mě je nepochopitelné, že jsme podali takový výkon. Byl to fatální propadák na útoku z naší strany. Neviděl jsem statistiky, ale myslím, že jsme se v úspěšnosti nedostali přes třicet procent. Budějovice výborně blokovaly, k tomu jsme vyprodukovali velké množství nevynucených chyb,“ sdělil příbramský kouč Jan Svoboda.

Jihostroj Č. Budějovice  - Vavex Příbram 3:0 (16, 13, 14)

Rozhodčí: Fink, Kvarda. Čas: 75 minut, 1480 diváků. Stav série: 3:2.

Č. Budějovice: Sládeček, Motys, Fila, Torcello, Mach, Sukuba, libero Juračka – Dvořák.

Příbram: Pekárek, Kriško, Křesťan, Havrlík, Čížek, Zach, libero Bence  - Málek, Kott, Rosenbaum, Prajzler.

Štítky České Budějovice, Jihostroj, Příbram, Jan Svoboda, Michal Sládeček, finále, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Konečně jsme zablokovali Čížka a Kriška. Tohle jestli zopakujeme ve středu, nemá Příbram šanci. Bez nich je poloviční. A jestli nám vydrží příhra jejich plachet, bude výsledek stejný jak v pondělí. Jiný zbraně Příbram nemá.

Úterý, 19. dubna 2011, 09:21Odpovědět

Jihostroj dělí jediné vítězství od finále, doma smetl Kocoury 3:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.