Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihostroj prověří poslední tým extraligové tabulky

Českobudějovické volejbalisty Jihostroje čeká delší cesta na utkání tuzemské nejvyšší soutěže. Tentokrát Jihočeši zamíří do Starého Města, kde se utkají s beznadějně posledním týmem Uniqa extraligy, který zatím nemá ani bod.

Jihostroj, který se ve čtvrtek v poledne vrátil z utkání v Paříži, kde bohužel prohrál 3:0, opět nenastoupí doma. Naopak cestuje do téměř 300 kilometrů vzdáleného Starého Města u Uherského Hradiště.

O tom, kdo je v sobotním utkání favoritem, není třeba příliš dlouho pochybovat, protože domácí volejbalisté se krčí u samého dna extraligové tabulky.

Jediné, co hovoří proti Jihostroji, jsou jeho autobusem nacestované kilometry za poslední týden. Cesta z Paříže totiž trvala třináct hodin, a jelikož jeli hráči přes noc, tak neměli zrovna ideální podmínky na regeneraci.

„Staré Město je tým, který se od loňské sezony příliš nezměnil. Dalo by se říci, že mají takovou nepsanou dohodu s týmem Zlína, který jim posílá hráče a naopak oni ty dobré posílají Zlínu. My máme v utkání jednoznačný cíl - vyhrát za tři body. Po dlouhém cestování jsme měli v pátek první tréninky a v sobotu zase jedeme na utkání. To je naše jediná nevýhoda, že prakticky nemáme kdy trénovat,“ uvedl Jan Svoboda, trenér Jihostroje.

České Budějovice odehrají další domácí utkání už příští středu proti Budvě. Duel bude posledním zápasem Ligy mistrů v této sezoně.

Autoři

Štítky volejbal, VSK HARDMAN Staré Město, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Jihostroj, Staré Město, Česká volejbalová extraliga mužů, Paříž, Zlín, Liga mistrů UEFA, Uherské Hradiště, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj prověří poslední tým extraligové tabulky  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.