Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jihostroj první domácí utkání zvládl a Brno porazil 3:1

Trochu nervózní utkání, ale se šťastným koncem pro Jihostroj, zhlédli diváci, kteří se přišli do Sportovní haly podívat na první domácí zápas jihočeského volejbalového celku. Jediným šrámem na jeho vítězství byl poměrně dost nepovedený druhý set, který však domácí záhy odčinili.

První sadu ovládli domácí čtyřbodovým rozdílem 25:21. Ač byl tento set z domácí strany poměrně chladný, nic nenasvědčovalo tomu, že ve druhém se jejich hra na chvíli úplně rozpadne.

Jihostroj začal tříbodovým vedením 8:5, to však byla poslední fáze, ve které domácí vedli. Řadou nepřesných přihrávek, nahrávek a také útoků se do drtivého náskoku dostali hosté z Brna.

Za stavu 12:17 přišlo několik střídání na domácí straně, která však již rozjeté hosty nezastavila. Na světelné tabuli svítily hodnoty 16:25.

Stejně jak skončili domácí, tak v dalším setu začali hosté. Jejich nepřesnost záhy přinesla Jihostroji vedení o šest bodů a později dokonce o deset - 18:8. Pro Brňany hrozivé skóre se nakonec zastavilo na stavu 25:11.

V poslední sadě se Jihostroj ujal vedení 12:8 už ve střední části setu. Pestrou hrou a kvalitním podáním se za několik minut mohlo v budějcké hale slavit, protože domácí vyhráli 25:17.

„To, co jsme předvedli ve druhém setu, je bohužel takový náš standardní výkon z posledních utkání. Soupeř nás zatlačí ani ne tak těžkým servisem a my se z toho položíme. To samé se nám stalo i v Budvě, ale tam nás domácí rozstříleli servisem ve všech třech setech, dnes to trvalo naštěstí jen jeden. Z těchto utkání se musíme poučit a takových chyb se vyvarovat. Myslím, že kdybychom dnes nezačali tak kvalitně podávat, tak utkání mohlo dopadnout jakkoliv. Takže úplně spokojeni nejsme, nicméně tři body jsou to nejdůležitější,“ zhodnotil utkání blokař Jihostroje Michal Sukuba.

„Domácí se dnes po nevydařeném druhém setu začali trefovat do servisu. Habr, Fila i Kuliha dávali velmi kvalitní servis a my jsme se na přihrávce dost trápili. Pokud nepřihrajeme, tak je velmi těžké útočit do plných - a hlavně proti Jihostroji. Domácím pak začalo vycházet úplně všechno. Mně osobně se v této hale hraje výborně, jsou zde skvělí fanoušci, ale bohužel pro nás to dnes nedopadlo a musíme se z toho rychle oklepat,“ uvedl nahrávač Brna Michal Sládeček.

VK Jihostroj České Budějovice - Volejbal Brno 3:1 (21, -16, 11, 17)

Čas: 100 minut. Rozhodčí: Bydžovský, Němeček. Diváci: 700

Jihostroj: Habr, Kriško, Sobotka, Fila, Kuliha, Mach - libero Hupka. Střídali Zapletal, Michálek, a Sukuba. Trenér Jan Svoboda.

Brno: Katona, Mlčuch, Klapal, Sládeček, Muroň, Kubalec - libero Bence. Trenér Miroslav Malán.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, Uniqa extraliga, Brno, Jihostroj, Michal Sládeček, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj první domácí utkání zvládl a Brno porazil 3:1  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.