Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jihostroj se pokusí ukrást body polskému favoritovi

Do polského Rzeszówa odcestovali hráči jihočeského volejbalového týmu Jihostroj České Budějovice již v pondělí ráno, aby se připravili na dnešní utkání, které začíná ve 20.30 hodin. V něm se pokusí proti favoritovi urvat body do tabulky základní skupiny Ligy mistrů.

Cesta autobusem do Polska trvala dvanáct hodin a po noci v hotelu čekala v úterý na hráče dopolední posilovna a večerní trénink. Předzápasový trénink pak Jihostroj absolvoval dnes v dopoledních hodinách.

„Sice jsme sem jeli dvanáct hodin, cesta ale proběhla bez jakýchkoliv komplikací. Navíc jsme dostali dva dny plného tréninku v hale soupeře, což by mohla být trochu výhoda. Větší obavy mám z cesty zpátky, kdy odjíždíme hned po utkání, a hráči s bolavými zády budou muset v autobuse spát, což není ideální,“ uvedl trenér Jan Svoboda.

Řešovský tým patří ve skupině C Ligy mistrů k naprostým favoritům, v minulém kole se ale černohorské Budvě podařilo Poláky překvapivě porazit na jejich domácí palubovce v poměru 2:3 a vzít jim tak velmi cenné dva body. Na tomto faktu budou chtít stavět i hráči jihočeského celku.

„Polský tým je stále obrovským favoritem i po posledním zaváhání. Navíc se obávám, že výsledek spíše vypovídá o tom, jak dobře hraje Budva, než o tom, že by Rzeszów nebyl dobrým týmem. Jeho kádr je nabitý hvězdami polského národního týmu a doplněn o velká jména z Bulharska, Německa, Maďarska, USA a České republiky. Je ale pravda, že neporazitelní nejsou, protože v polské lize již body také ztratili. Pro nás to je taková trochu psychická výhoda, když víme, že nenastoupíme s někým neporazitelným. Pokusíme se tedy urvat jakýkoliv bod,“ slibuje trenér Jihostroje.

Kudy vede cesta k úspěchu, se Jan Svoboda pokusil také naznačit: „My budeme muset hrát na naprosté hranici rizika. Navíc není lehké předpovědět, v jaké sestavě na nás Poláci nastoupí, protože mají obrovsky široký kádr. Skoro každé utkání odehrají v jiné sestavě.“

Utkání začíná v půl deváté večer a je možné ho sledovat na webu www.laola1.tv.

Autoři

Štítky volejbal, Resovia Rzeszów, VK Jihostroj České Budějovice, Liga mistrů, základní skupina C, Liga mistrů UEFA, Řešov, České Budějovice, trénink, Jihostroj, Jan Svoboda, Polsko, Budva, USA, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj se pokusí ukrást body polskému favoritovi  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.