Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihostroj urval v dramatickém utkání proti ČZU dva body

Volejbalistům Jihostroje se podařilo to, co minulý týden jejich soupeři z Liberce - otočit utkání, ve kterém prohrávali 0:2, a nakonec slavit cenné vítězství. Celý zápas se hra domácích zlepšovala, což vedlo k zisku důležitých dvou bodů.

První sadu zahájil Jihostroj v dobrém tempu a vydobyl si i velmi nadějný náskok v koncovce - 18:16. ČZU však přidalo na servisu a rázem získalo jednobodové vedení 20:21. V samotném závěru setu domácí srazily na kolena dvě vlastní nevynucené chyby v podobě jasných autů po útoku a hosté tak získali první set nejtěsnějším rozdílem 23:25.

Do základní sestavy domácího mužstva nastoupil v druhém setu překvapivě mladý Šulista a dá se říci, že si nevedl vůbec špatně. Naopak v průběhu sady po několika neshodách s útočníky odešel ze hřiště nahrávač Habr a přišel zkušenější Zapletal.

Set byl velmi dlouho vyrovnaný. Jako první šlo však zásluhou lepšího servisu a přihrávky do vedení ČZU a smečaři domácího týmu se za neúčasti zraněného Kulihy i tak dost protočili na svých postech. Ani tato série střídání však domácím nepomohla a domácí podlehli Pražanům o tři body.

Do třetí sady konečně vstoupili domácí lépe než soupeř. V druhém technickém oddechovém čase vedl Jihostroj 16:12. Domácí hráli jako vyměnění a právem si připsali zisk setu v poměru 25:21.

Ve třetí sadě opadlo i nadšení akademiků, které je drželo nad vodou dva sety, a Jihostroj přesvědčivě kráčel do páté zkrácené sady. Když hostím odešel i příjem a servis, bylo jasné, že tiebreak je nevyhnutelný. Jihostroj sice nepochopitelně nevyužil první čtyři mečboly, ale ten pátý Filovi do hřiště upadl a Budějovičtí tak vyhráli 25:21.

V pátém setu domácí dokonali obrat ve skóre a soupeře již nepustili do žádného náskoku. Výhra 3:2 tak byla zasloužená.

„V dnešním utkání bylo nejdůležitější to, že jsme nesložili zbraně a trpělivě čekali na naši šanci, která přišla ve třetím setu. Naše hra se postupně zlepšovala ve všech činnostech. Jsme moc rádi, že jsme soupeře nakonec udolali a získali dva body. Před utkáním s Příbramí je to pro nás velmi důležité,“ komentoval výhru 3:2 libero domácích Robert Hupka.

„Nám po prvních dvou vyhraných setech začaly takříkajíc docházet síly. Jihostroj navíc začal hrát výrazně lépe na servisu a v konci utkání rozhodl o vítězství domácích výborně hrající Habr, který jak dobře nahrával, tak útočil a podával,“ ohodnotil utkání smečař ČZU Praha Martin Böhm.

Po sedmi odehraných zápasech patří Jihostroji průběžně čtvrtá příčka tabulky Uniqa extraligy s jednobodovou ztrátou na Liberec a právě ČZU Praha, které ale má jedno utkání předehrané.

V sobotu čeká Jihočechy další domácí duel - a bude to opravdové derby. Do Českých Budějovic přijede průběžně sedmá Příbram! Zápas začne ve Sportovní hale ve 20 hodin.

VK Jihostroj České Budějovice - ČZU Praha 3:2 (-23, -22, 21, 21, 10)

Čas: 120 minut. Nejvíce bodující hráči: Fila 18 - Finger 22. Rozhodčí: Fink, Kořenek.

Jihostroj: Mach, Sukuba, Fila, Michálek, Kriško, Habr, libero Hupka. Střídali Zapletal, Šulista a Pleva. Trenér Jan Svoboda.

ČZU Praha: Démar, Böhm, Finger, Marel, Patočka, Lohr, libero Pffefer. Střídali Pajma a Záveský. Trenér Jan Malina.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, ČZU Praha, Uniqa extraliga, 4. kolo, Jihostroj, Česká zemědělská univerzita v Praze, Liberec, Praha, Martin Böhm (Politiker), Robert Hupka, České Budějovice, Příbram, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj urval v dramatickém utkání proti ČZU dva body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.