Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj veze z Havířova maximální počet bodů

Po výhře 3:1 na slezské palubovce si Jihostroj České Budějovice stále drží průběžné druhé místo v tabulce Uniqa extraligy, jelikož liberecká Dukla v 19. kole také nezaváhala a Brno porazila stejným výsledkem, jako Budějčáci v sobotním mači havířovské volejbalisty.

Do úvodu utkání vstoupili domácí hráči bez respektu, naopak nepřesvědčivě hrající Budějčáci nezachytili nástup a podlehli v prvním setu Havířovu docela hladce 25:21.

Druhá sada pak nabídla dramatickou koncovku, ve které se na stranu Jihočechů přiklonilo štěstí, a to zejména zásluhou střídajících hráčů Novotného, Macha, Michálka a Habra, se kterými přišla na hřiště čerstvá krev a hru Jihostroje oživila.

A to bylo prakticky všechno, co Jihočeši havířovskému týmu povolili. Od třetího setu na palubovce úřadující mistr jasně kraloval a v žádném ze zbývajících setů nepřipustil ani náznak dramatu. Třetí a čtvrtý set skončil propastným rozdílem 12:25, respektive 14:25.

„Začali jsme vlažně a domácí nás od začátku tlačili dobrým servisem. Druhý set jsme si vybojovali až v koncovce. Další sady byly z naší strany už v pořádku,“ uvedl po utkání trenér hostí Jan Svoboda.

„Dva sety se naše hra musela divákům líbit a smůla v koncovce toho druhého nás stála bod. Zbytek utkání si Budějovice pohlídaly a byly lepším družstvem hlavně na podání a v obraně na síti,“ okomentoval průběh duelu havířovský kouč Jakub Zvolánek.

SKV Havířov - VK Jihostroj České Budějovice 1:3 (21, -23, -12, -14)

Čas: 90 minut. Rozhodčí: Gall, Vojtíšek. Nejvíce bodující hráči: Kramar 18 - Novotný 16.

Havířov: Duda, Šoltys, Kotas, Kramar, Hukel, Srkal - libero Dohnal (Neusser, Fajkus). Trenér Jakub Zvolánek.

Jihostroj: Zapletal, Rojas, Sobotka, Kriško, Fila, Sukuba - libero Juračka (Habr, Michálek, Mach, Novotný). Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, SKV Havířov, Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Havířov, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Brno, VK Jihostroj České Budějovice, Jan Svoboda, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj veze z Havířova maximální počet bodů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.