Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Volejbalisté Jihostroje odehráli první přípravné utkání

První ostřejší přípravu na volejbalovou sezonu 2013/2014 má za sebou extraligový vicemistr z Českých Budějovic. Jihostroj si na první přípravný duel před začátkem soutěže pozval rakouského mistra. Tým Posojilnica Aich/Dob, účastník Ligy mistrů, sehrál s Jihočechy vyrovnanou partii.

Přípravné utkání s poněkud netradičním soupeřem se odehrálo ve středu ve Sportovní hale, která byla překvapivě hodně zaplněná fanoušky. Ti se přišli podívat nejen na nové posily domácího týmu. Jelikož se jednalo o přípravu, výsledek nebyl až tak důležitý a soupeři se rozešli smírně 2:2.

„Jelikož jsme zatím v hale neodehráli žádný zápas, byl to pro nás takový první test našeho částečně změněného týmu. V prvním a druhém setu se nám dařilo soupeře odtlačit servisem a z toho potom těžili naši blokaři při obraně na síti. Oba dva první sety jsme vyhráli shodně 25:20. V další sadě soupeř zlepšil příjem a hrál do naší roztrhané obrany,“ uvedl k utkání manažer Jihostroje Stanislav Pochop.

V týmu Jihostroje se také představila nová posila, smečař Jan Kuliha. „Pomalu a jistě se začíná zapracovávat do sestavy, v tomto utkání podal velice slušný výkon. Dále jsem byl spokojen s výkonem univerzála Kriška. Po zranění kotníku začal opět trénovat blokař Mach, a tak bychom do začátku sezony měli být kompletní. Poslední, kdo se do naší sestavy připojí, bude libero Hupka, který je stále se slovenským národním týmem. Na jeho místě dočasně zaskakovali smečaři Michálek a Fila,“ uvedl trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Budějčáci si navíc ve čtvrtek ráno se soupeřem z Rakouska ještě společně řízeně zatrénovali, a tak návštěva týmu od našich jižních sousedů splnila všechna očekávání. První utkání sezony čeká Jihočechy 19. října v Benátkách nad Jizerou, domácí extraligový debut odehrají 26. října od 18 hodin proti Brnu.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, přípravné utkání, Aich/Dob, Jihostroj, Liga mistrů UEFA, České Budějovice, Jan Svoboda, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Jihostroje odehráli první přípravné utkání  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.