Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Na rybníce Bezdrev začala jachtařská sezona

Minulý víkend odstartovala jachtařská závodní sezona na rybníce Bezdrev. Konal se zde první letošní závod, tradiční Slavoj Cup. Jachetní oddíl Slavoj hostil 20 jachtařů, kteří se utkali o prvenství v lodních třídách Pirát a Evropa.

Slavnostní zahájení se konalo v sobotu již tradičně před vlajkovým stožárem Jachetního oddílu Slavoj Hluboká nad Vltavou, nejúspěšnějšího klubu v Jihočeském kraji. Počet rozjížděk byl stanoven na sedm, přičemž hlavní rozhodčí kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám odložil start první rozjížďky až na 12:30.

V sychravém počasí se nakonec za slabšího větru odjely tři regulérní rozjížďky. Chlad a pulsující vítr ale jihočeské závodníky nezaskočil a ti tak mohli po dlouhé zimě prověřit nejen své síly, ale i materiál. Po prvním dnu se na prvním místě ve dvouposádkové třídě Pirát umístili bratři Dalibor Sivý - Josef Sivý, v jednoposádkové lodní třídě Evropa Petra Ondíková. Tým mladých evropářů se i navzdory vlezlé zimě rozhodl využít zbytek odpoledne tréninkem.

V neděli se bohužel podmínky ještě zhoršily a vítr nejen změnil směr, ale také zeslábl. První rozjížďka druhého dne byla plánována na 10. hodinu. V nestabilních podmínkách, které pletly hlavu nejednomu závodníkovi, se nejlépe dařilo dvojici Josef Sivý a Dalibor Sivý, kteří vítězstvím a druhým místem v další rozjížďce uhájili celkové prvenství. V lodní třídě Evropa byl boj o stupně dramatičtější. O celkovém pořadí se rozhodovalo až v poslední, páté rozjížďce. Nejlépe se vedlo nejmladšímu závodníkovi Jiřímu Žílovi, který dokázal vyhrát obě nedělní rozjížďky a to ho posunulo na celkové druhé místo. Jen o bod před ním se umístila Petra Ondíková a na třetím místě se shodou bodů za Žílou umístil Štěpán Sivý.

Závěrečný ceremoniál se odehrál v přátelské atmosféře. Příští týden čeká tým slavojských pirátníků republikový pohár na plzeňském Boleveckém rybníku a evropáři se utkají v regionálním poháru na zatopeném lomu Barbora v severočeských Teplicích.

Celkové výsledky

Evropa
  1. Petra Ondíková
  2. Jiří Žíla
  3. Štěpán Sivý
Pirát
  1. Josef Sivý, Dalibor Sivý
  2. Milan Grill, Josef Dušek
  3. Otakar Kleiner, Karel Novotný

Štítky Bezdrev, Evropa, Česká pirátská strana, rybník, Jihočeský kraj, Hluboká nad Vltavou, Karel Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rybníce Bezdrev začala jachtařská sezona  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.