Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Modrá stuha Bezdreva přilákala jednačtyřicet jachtařů

Poslední chladný víkend hostil na rybníce Bezdrev již 65. ročník Modré stuhy Bezdreva. Jachetní oddíl Slavoj Hluboká nad Vltavou přivítal na slavnostním zahájení závodu celkem jednačtyřicet jachtařů, kteří závodili v lodních třídách Pirát, Evropa, Splash a Splash Red.

Sobotní předpověď nevypadala vůbec dobře a bylo tak již od rána téměř jisté, že se závodníci na vodu nepodívají. Start první rozjížďky plánovaný na jedenáct hodin se odložil a závodníci si čekání na vítr zpříjemnili jinými aktivitami. Bezvětří bohužel trvalo až do večerních hodin a hlavní rozhodčí tak kolem sedmnácté hodiny rozhodl, že pro sobotní den čekání na vítr ukončí.

V neděli ráno už ale byly povětrnostní podmínky úplně jiné. Na bezdrevské hladině vanul severozápadní vítr o síle 3 až 10 metrů za sekundu, ve kterém se odjely čtyři rozjížďky. Nepříjemná však byla zima, která závodníky na vodě doprovázela. O první místo v lodní třídě Pirát bojovali bratři Josef Sivý a Dalibor Sivý ze Slavoje s posádkou Rybáček/Hendrych, kteří nakonec prvenství obhájili. V lodní třídě Evropa svedl vyrovnaný souboj o prvenství Ondřej Matoušek se Štěpánem Sivým. Na shodu bodů se však z celkového prvenství nakonec radoval Štěpán Sivý. Ve třídě Splash si prvenství vyjela Anna Wehrenbergová z Kladna a lodní třídě Splash Red dominoval Jan Pokorný.

Jihočeské evropáře čeká po Modré stuze Bezdreva regenerační víkend a následně se vypraví na Moravu na jeden z největších závodů sezony. Pirátníci vyráží již tento víkend bojovat na Máchovo jezero, kde se koná další pohárový závod.

Autoři | Foto Jan Krátký

Štítky stuha, Bezdrev, Česká pirátská strana, Evropa, jachtař, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modrá stuha Bezdreva přilákala jednačtyřicet jachtařů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.