Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Plavec Ivan Nestával přivezl ze Světových her handicapované mládeže do Budějc dvě stříbra

Skvělého úspěchu dosáhl na Světových hrách handicapované mládeže plavec Ivan Nestával. Plavec Kontaktu České Budějovice a student prvního ročníku Gymnázia Česká obstál v silné mezinárodní konkurenci a na jih Čech si z Prahy přivezl dvě stříbrné medaile.

Třicet zemí světa. Tak přesně tolik účastníků měly letošní dvanácté Světové hry handicapované mládeže, které se konaly v hlavním městě České republiky. Účastnit se jich mohli sportovci od 14 do 23 let a na programu byly hned čtyři sportovní odvětví - atletika, plavání, stolní tenis a šerm.

Budějčák Ivan Nestával uspěl hned ve dvou plaveckých kategoriích. Na 100 metrů prsa se procpal mezi dva thajské závodníky a narušil jejich dominanci v závodě věkové kategorie od 12 do 16 let. Zlato bral Natthaphong Wiprajong, bronz Ekapan Songwichean. Mezi ně se vklínil právě Nestával.

Také v závodě na 50 metrů znak putoval nejcennější kov do Thajska. Nejrychleji si pro něj doplaval Phuchit Aingchaiyaph. Za ním skončil Ivan Nestával a bronz získal pro Saúdskou Arábii Abdulla AL Ghaferi. Pro nadějného budějckého sportovce tak jde o další velký úspěch v jeho kariéře.

Štítky plavec, České Budějovice, Česko, Praha, stříbrná medaile, Světové hry, Thajsko, Saúdská Arábie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plavec Ivan Nestával přivezl ze Světových her handicapované mládeže do Budějc dvě stříbra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.